Društvo

Uređenje spomen-sobe nema elemenata krivičnog djela

Uređenje spomen-sobe nema elemenata krivičnog djela
Uređenje spomen-sobe nema elemenata krivičnog djela

DOBOJ - Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije grada Doboj Zoran Bijelić rekao je da je upoznat s odlukom dobojskog Okružnog tužilaštva da radovi na uređenju prostorija spomen-sobe u objektu Doma vojske u ovom gradu nemaju elemenata krivičnog djela.

Bijelić je rekao da je policija prethodno obavila razgovor sa članovima gradske Boračke organizacije zbog prijave gradske uprave u vezi sa navedenim radovima.

On je napomenuo da je gradska Boračka organizacija pokrenula tužbu protiv nepoznatih lica koja su oštetila prostorije spomen-sobe.

Bijelić je naveo da su, zahvaljujući sredstvima donatora, završeni grubi radovi na uređenju spomen-sobe, a da će se po okončanju vaskršnjih praznika pristupiti finalnim radovima.

Iz Centra javne bezbjednosti Doboj potvrđeno je da se dobojsko Okružno tužilaštvo izjasnilo da prijava gradske uprave - da su neovlaštena lica bez saglasnosti ušla u objekat koji je na raspolaganju Skupštine grada i da izvode građevinske radove i oštećenja na objektu, nema obilježje krivičnog djela.

Gradska uprava podnijela je Policijskoj stanici Doboj 1 prijave u subotu, 4. i ponedjeljak, 6. aprila.

Postupajući po navedenim prijavama, policijski službenici su u oba slučaja izašli na lice mjesta i utvrdili činjenično stanje.

O sadržaju prijava i preduzetim mjerama i radnjama upoznat je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj, koji se izjasnio da navedeni događaj nema obilježje krivičnog djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije