Društvo

Uručene medalje porodicama 14 postuhmno odlikovanih boraca

Uručene medalje porodicama 14 postuhmno odlikovanih boraca
Uručene medalje porodicama 14 postuhmno odlikovanih boraca

VLASENICA - Porodicama poginulih boraca u Vlasenici danas su uručene medalje zasluga za narod kojima je posthumno odlikovano 14 boraca Vojske Republike Srpske sa područja ove opštine ukazom predsjednika Srpske Milorada Dodika povodom 15. septembra, Dana nestalih u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Odlikovanja je porodicama uručio predsjednik Organizacije zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske Nedeljko Mitrović, istakavši da su poginuli heroji zaslužili da im se država oduži i na ovaj način.

"Mi smo prije nekoliko godina pokrenuli akciju da posthumno bude odlikovan svaki onaj koji je poginuo u odbrani Republike Srpske, koji je u rovu ostao do kraja, patriotski, lojalno, spašavao svog druga i saborca. Ako se 1995-96. godine politika, i vojna i civilna, nije sjetila da to uradi, sada to treba ispraviti. Možda je kasno, ali bolje ikada nego nikada", rekao je Mitrović.

Medaljom zasluga za narod odlikovani su Petar /Gojka/ Divljan, Cvijan /Vojislava/ Kucalović, Stanimir /Drage/ Lazić, Rajko /Danila/ Lakić, Vlastimir /Blaška/ Rajić, Mihajlo /Alekse/ Suslovski, Dobrica /Drage/ Mirić, Borislav /Dušana/ Čolaković, Boško /Tripuna/ DŽinić, Stojan /Dušana/ Vučinović, Nikola /Save/ Duvnjak, LJubinko /Strahinje/ Pepić, Stojan /Vase/ Stojanović i Rajko /Ilije/ Kokoruš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije