Društvo

Uručeni paketi siromašnim porodicama

Uručeni paketi siromašnim porodicama
Uručeni paketi siromašnim porodicama

MODRIČA - Članovi Srpskog narodnog pokreta /SNP/ "1389" iz Modriče su, uoči najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, posjetili 7 siromašnih porodica i uručili im pakete humanitarne pomoći, vrijednosti više od 700 KM.

Predsjednik Opštinskog odbora SNP-a "1389" Nenad Marijanović rekao je da su paketi s hranom, odjećom i sredstvima za higijenu uručeni izuzetno siromašnim i višečlanim porodicama.

On je dodao da je ova, treća humanitarna akcija koja je organizovana od osnivanja Odbora prošle godine, potpuno uspjela, te izrazio zadovoljstvo što će ove porodice, sa ukupno 25 članova, radosno proslaviti Vaskrs.

Među porodicama koje su posjetili članovi SNP "1389" su i devetočlana porodica Slađana Arsića /35/ i Dare Jakšić /65/ iz izbjegličkog naselja Modriča 5.

"Vrednije od poklona je da ste me se sjetili", rekla je Draga, izbjeglica iz Glamoča.

U porodici Arsić poklonima su se obradovali devetogodišnji Aleksandar, osmogodišnji Nebojša, šestogodišnji Slaviša, petogodišnja Nikolina, četvorogodišnji Nemanja, trogodišnji Stanislav, kao i majka Milijana /25/, koja se obradovala posebno hrani, odjeći i higijenskim sredstvima za Spasoja, bebu rođenu prije dva mjeseca.

Slađan Arsić, izbjeglica iz naselja Karačić u opštini Zavidovići, zahvalio je na doniranoj pomoći i ispričao da porodica živi u izetno teškim uslovima i da nemaju riješeno stambeno pitanje.

"Živimo od dječijeg dodatka od 195 KM i novca koji zaradim radeći na dnevnici", rekao je Arsić.

On je dodao da je oko dvije godine radio u Sloveniji, da je tamo ostao bez posla i vratio se u Modriču, gdje godinama nema stalno zaposlenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije