Društvo

Uručeno 105 platnih kartica poplavljenima

Uručeno 105 platnih kartica poplavljenima
Uručeno 105 platnih kartica poplavljenima

BRATUNAC - U Bratuncu je danas 105 domaćinstava, koja su bila zahvaćena majskim poplavama, dobilo platne kartice za nabavku materijala i namještaja za obnovu kuća po vaučer modelu Fonda solidarnosti Republike Srpske.

Vaučere su uručili predstavnici Fonda i opštine. Načelnik bratunačke opštine Nedeljko Mlađenović ocijenio je pozitivnim što su sve porodice, čije su kuće bile poplavljene, dobile vaučere istog dana.

"Vrijednost vaučera kreće se od 500 do 5.000 KM zavisno od iznosa procijenjene štete po domaćinstvima", pojasnio je Mlađenović.

On je istakao da nijedna firma iz Bratunca nije konkurisala da obezbjeđuje materijale za obnovu po vaučer modelu i pozvao vlasnike vaučera da se obrate opštinskim službama za organizovanje prevoza materijala iz Milića i Bijeljine gdje su najbliže firme u kojima se građevinski materijali namještaj mogu kupiti za vaučere.

Mlađenović je obećao pomoć opštine za prevoz tih materijala do Bratunca.

On je rekao da građani koji eventualno nisu obuhvaćeni procjenom štete i nisu dobili danas platne kartice, a bili su zahvaćeni poplavama, treba da podnesu zahtjev opštini kako bi se naknadno izvršila procjena i otklonili mogući propusti.

On je naglasio  da to treba da učine i one porodice koje smatraju da nije pravično izvršena procjena kompletne štete koju su imali na stambenim objektima.

Takođe, Mlađenović je upoznao prisutne da je opština Bratunac uputila zahtjev Fondu  solidarnosti da se obavi procjena i pruži pomoć domaćinstvima koja su pretrpjela štete od poplava koje su u julu zahvatile nekoliko bratunačkih mjesnih zajednica. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije