Društvo

Uspješan projekat "Socijalizacija djece Srpske"

Uspješan projekat "Socijalizacija djece Srpske"
Uspješan projekat "Socijalizacija djece Srpske"

TESLIĆ - Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Dragan Bogdanić organizovao je danas u Tesliću tradicionalno druženje sa mališanima iz ove opštine koji su se vratili sa ljetovanja u Bečićima u okviru projekta "Socijalizacija djece Republike Srpske".

Bogdanić je naglasio da ovaj projekat ima cilj da zadovolji razvojne potrebe djece, razvije osjećaj empatije i pripadnosti vršnjačkoj grupi, kao i da afirmiše dječije potencijale.

"Posebno je značajno što na ljetovanje odlaze djeca iz osjetljivih kategorija društva, prije svega iz socijalno ugroženih i višečlanih porodica, porodica boračke populacije, djeca sa smetnjama u razvoju, kao i posebno nadarena djeca. Zbog toga smatram da je ovo jedan od najuspješnijih i najvrednijih projekata Vlade RS", rekao je Bogdanić.

U okviru učešća u pedagoško-psihološkim radionicama, mališani i njihovi roditelji prenijeli su resornom ministru utiske sa ljetovanja, postavljali pitanja i dali zanimljive prijedloge za unapređenje položaja djece u Srpskoj, nakon čega je nastavljeno druženje na bazenu Banje Vrućice u Tesliću, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Na ljetovanje u Bečiće juče je otputovala šesta smjena sa 160 mališana iz Prijedora, Stanara, Petrova, Istočnog Novog Sarajeva, Ribnika i Drinića/Petrovca.

U okviru ovog projekta, prethodnih godina je ljetovalo skoro 20.000 djece osjetljivih kategorija iz svih opština Republike Srpske.

Ove godine, od 20. maja do 21. septembra, na besplatno ljetovanje otputovaće ukupno oko 1.800 mališana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije