Društvo

Uspješno završena humanitarna akcija "Mali znak da kažeš stalo mi je!"

Uspješno završena humanitarna akcija "Mali znak da kažeš stalo mi je!"
Foto: N.N. | Uspješno završena humanitarna akcija "Mali znak da kažeš stalo mi je!"

Humanitarna akcija, pod nazivom “Mali znak da kažeš STALO MI JE!”, uspješno je privedena kraju. Akciju, u okviru koje su na svim Petrol pumpama u prodaji bili privjesci “Zlatna vrpca”, je organizovala kompanija Petrol u saradnji sa udruženjima “Srce za djecu oboljelu od raka” i Udruženjem roditelja djece oboljele od malignih bolesti “Iskra”.

Udruženja iz FBiH i RS, zajedno sa kompanijom Petrol, odlučili su da organizovanjem ove humanitarne akcije skrenu pažnju na probleme s kojima se susreću djeca oboljela od raka i njihove porodice sa namjerom podizanja svijesti javnosti, kao i boljeg razumijevanja prepreka na koje nailaze tokom, ali i poslije liječenja. 

“Rezultati ove akcije, dokaz su, da su naši kupci prepoznali naše zajedničke napore da pomognemo tamo gdje je pomoć najpotrebnija, da ovi hrabri mali borci dobiju svoju najtežu bitku. Zahvalio bih se svima koji su kupovinom privjeska dali doprinos u ovom iznosu”, rekao je Gregor Žnidrašič, direktor kompanije Petrol BH Oil Company

Gregor Žnidaršić je predstavnicima udruženja uručio iznose koji su se prikupili od prodaje privjeska “Zlatna vrpca” koji se mogao kupiti na svim Petrol benzinskim stanicama. Zlatna vrpca predstavlja simbol borbe djece oboljele od raka.

“Osjećamo iskrenu zahvalnost kompaniji Petrol na njihovoj dosadašnjoj podršci i svakako na ovoj divnoj akciji koju su samoinicijativno organizovali. Zaista su pokazali da su spremni stati rame uz rame uz ranjive skupine u društvu te da naša dječica i mi imamo iskrene prijatelje koji su tu uz nas u našim najvećim borbama”, rekao je Fikret Kubat, direktor Udruženja “Srce za djecu”.

“Od velikog je značaja podrška društveno odgovornih kompanija našem radu, a povrh svega djeci oboljeloj od raka i njihovim roditeljima. Vjerujem da ćemo s ovom donacijom napraviti mnogo i uspjeti našoj djeci pružiti bar djelić onoga što su zaslužili svojom hrabrošću i snagom”, izjavila je Aleksandra Vojvodić iz Udruženja “Iskra” iz Banjaluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije