Društvo

Usred zime kupuju ljetovanja

Usred zime  kupuju ljetovanja
Usred zime kupuju ljetovanja

BANJALUKA, SARAJEVO - Iako je kalendarski do početka ljeta ostalo još punih pet mjeseci, među bh. građanima mnogo je i onih koji su sebi već uplatili ili rezervisali putovanje i smještaj na moru, gdje će provesti predstojeći godišnji odmor.

Iako je zima još u jeku, turističke agencije, kako su i navikle svoje klijente, uveliko su pripremile primamljive popuste tako da oni koji imaju novca, a planiraju sebi da priušte sunčanje na plaži, sada i te kako mogu da uštede.

Ipak, građanima na čijim je tekućim računima ispisana samo nula turistički radnici poručuju da, ukoliko su zainteresovani, imaju još vremena da sebi po nižim cijenama ugrabe put na željenu destinaciju.

"Još nije izašla naša ponuda s avionskim prevozom, a ovo što je u ponudi podrazumijeva individualni prevoz. Međutim, već ima slučajeva da građani kupuju sebi aranžmane za predstojeću sezonu. Cijene su sada niže 30 odsto i tako će biti do 31. marta", potvrdili su u banjalučkoj turističkoj agenciji "Unis Tours".

Budući da je prošle godine tokom ljeta bilo dosta kišnih dana, kako se ne bi dogodilo da umjesto na plaži, odmor provedete u apartmanu, turistički radnici vam savjetuju da otputujete u predjele gdje je ovakva mogućnost dosta manja.

"Mi im preporučujemo Grčku zbog vremenskih uslova jer znate kakva je ljetos bila situacija kada je riječ o Hrvatskoj i Crnoj Gori", naveli su iz "Unis Toursa".

Da već ima građana koji kupuju ljetovanja potvrdili su nam i u turističkoj agenciji "ARD Travel" Sarajevo, a svojim klijentima pripremili su mogućnost rane rezervacije za odlazak za Tursku. Uskoro će, kažu, da objave i ponudu za Hrvatsku i Albaniju.

"Imamo sniženja za ljude koji se sada odluče, a u ovisnosti od destinacije i hotela sniženje iznosi od 10 do 30 odsto", naveli su iz agencije "ARD Travel".

I Zeničani već uveliko rezervišu ljetovanja, mada ponuda u većini turističkih agencija nije još kompletna. Ono što je sada u ponudi dosta je jeftinije u odnosu na to kad plaćate u zadnji čas.

"Mi bismo izdvojili našu ponudu za Kušadasi, poznato tursko ljetovalište, a cijena, za 12 dana, iznosi već od 249 maraka. To nam je u ponudi sada, a do kraja ove ili početkom sljedeće sedmice imaćemo kompletnu ponudu", naveli su iz zeničke agencije "Kosmopolit".

Pritom dodaju da se, u principu, sada rade rezervacije, tako da zainteresovani plaćaju 30 odsto iznosa u vidu avansa, a ostatak isplaćuju naknadno.

"I već imamo naše klijente koji su rezervisali putovanje u Kušadasi. U principu, to je samo kreditiranje, za koji ne postoje nikakve kamate, a pritom je i jako povoljno. Imamo više opcija i ljudi biraju: od noćenja sa doručkom u hotelu sa dvije zvjezdice, do ponuda koje obuhvataju smještaj u hotelu sa četiri ili pet zvjezdica", naveli su iz te zeničke agencije.

  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije