Društvo

Vatra se bliži kućama kod Ljubinja, izgorio dalekovod, požari i kod Nevesinja

Vatra se bliži kućama kod Ljubinja, izgorio dalekovod, požari i kod Nevesinja
Foto: Ilustracija | Vatra se bliži kućama kod Ljubinja, izgorio dalekovod, požari i kod Nevesinja

LJUBINJE - Veliki požar širi se u dva kraka prema Poljicama, gdje je izgorio kompletan dalekovod, i Ubosko na području opštine LJubinje, rekao je načelnik opštine Darko Krunić.

"Vatra se približava kućama u selu Poljice, a vatrogascima su u pomoć došle kolege iz Stoca. Sve je neizvjesno, jer je požar zahvatio veću površinu", istakao je Krunić. 

Krunić je naveo da je požar izbio oko 16 sati i da se širi ogromnom brzinom, zbog čega je bio obustavljen i saobraćaj na magistralnom putu Ljubinje-Stolac. 

Požar je aktivan i u rejonu Hrguda, te Snježnice u opštini Berkovići, kao u na području Trebinja iznad Strujića i trebinjskih brda.

Požari na više lokacija kod Nevesinja

Gust dim nadvio se nad Nevesinjem, nakon što su izbili požari na više lokacija. Vatra je oko podneva izbila i u blizini magistralnog puta Nevesinje - Gacko, prenijela je Fena. 

Požar u nevesinjskom polju zahvatio je šumu. Vatrogasci su na terenu, a pomažu im i radnici šumskog gazdinstva. 

U blizini Kifinog sela požar se širi i prema lokalnoj pravoslavnoj crkvi i groblju te naseljenim kućama.  Vjetar otežava gašenje, a mještani su bez električne energije te ističu da je neophodna pomoć kako se vatra ne bi proširila prema kućama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije