Društvo

Vatrogasci lokalizovali tri požara

Vatrogasci lokalizovali tri požara
Vatrogasci lokalizovali tri požara

TUZLA - Na području Banovića, Kalesije i Gradačca u protekla 24 časa lokalizovana su tri požara, saopšteno je danas iz Kantonalnog operativnog centra Civilne zaštite Tuzla.

U naselju Čubrić kod Banovića vatrogasci su lokalizovali požar koji je zahvatio divlju deponiju smeća, dok je u naselju Dubnica, opština Kalesija, lokalizovan požar, koji je izbio na pet dunuma niskog rastinja.

U naselju Vida, opština Gradačac, vatrogasna jedinica lokalizovala je požar na privatnoj kući.

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj je na dionici puta Tuzla-Šibošnica obustavljen, a vozila saobraćaju alternativnim pravcem Tuzla-Priboj-Lopare-Čelić.

Na magistralnom putu Tuzla-Šićki Brod u naselju Drežnik zbog sanacije kolovoza vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

Na magistralnom putu Tuzla-Bijeljina u mjestu Požarnica zbog klizišta saobraćaj se odvija usporeno jednom trakom, dok je u mjestu Seljublje na snazi zabrana za teretna vozila iznad 3,5 tona.

Vodostaj na brani Hidroakumulacije "Modrac" iznosi 198,93 metra nadmorske visine, što je u odnosu na jučerašnje mjerenje niže za dva cantimetra.

Tačka preliva na brani ove hidroekumulacije iznosi 200 metara nadmorske visine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije