Društvo

Vaučeri za 125 domaćinstava sa štetom manjom od 5.000 KM

Vaučeri za 125 domaćinstava sa štetom manjom od 5.000 KM
Vaučeri za 125 domaćinstava sa štetom manjom od 5.000 KM

DERVENTA - Načelnik opštine Derventa Milorad Simić danas je uručio prvih pet platnih kartica po vaučer modelu Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske, čime je nastavljena podjela i za 125 preostalih domaćinstava koja su tokom majskih poplava imala štetu manju od 5.000 KM.

Načelnik Simić zahvalio je Vladi Republike Srpske na razumijevanju i pomoći, očekujući, u skladu sa najavama, da Derventa dobije i dio povoljnih kreditnih sredstava, ali i podršku za projekte koji će biti kandidovani.

Sve će to, smatra Simić, uveliko ublažiti štetu od poplava koju je Derventa imala u protekle četiri godine.

"Nešto ranije smo obavili podjelu za 41 domaćinstvo sa štetom većom od 5.000 KM, a danas nastavljamo za domaćinstva koja su imala manju procijenjenu štetu.  Dobro je da je Derventa na vrijeme prepoznata od strane Vlade Srpske", rekao je Simić novinarima.

Prema njegovim riječima, značajna je šteta i svaki vid pomoći domaćinstvima je dobrodošao.

"Tokom majskih poplava ukupna procijenjena šteta na domaćinstvima je iznosila 750.000 KM, a zahvaćeno je 178 domaćinstava", precizirao je Simić.

Jedan od poplavljenih je i ratni vojni invalid Mirko Plavšić, koji je zahvalio na brzoj reakciji i uručivanju platne kartice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije