Društvo

Veterani u RS traže da se udvostruči borački dodatak

Veterani u RS traže da se udvostruči borački dodatak
Veterani u RS traže da se udvostruči borački dodatak

VIŠEGRAD - Predsjedništvo Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) zatražiće od Vlade Srpske da borcima prve i druge kategorije 2016. godine udvostruči borački dodatak.

Predsjednik BORS-a Milomir Savčić rekao je da je borački dodatak, koji iznosi 120 KM, mali na godišnjem nivou, te da se za isplatu prvoj i drugoj kategoriji ukupno godišnje izdvoji 11 miliona KM.

"Svjesni smo teškog ekonomskog stanja u kome se nalazi država i znamo da velikim zahtjevima to ne bismo mogli povećati kao redovno mjesečno primanje, pa smo zaključili da borcima prve i druge kategorije borački dodatak bude duplo povećan na godišnjem nivou", rekao je Savčić novinarima u Višegradu, nakon sjednice Predsjedništva BORS-a.

Ukoliko Vlada Srpske ne prihvati ove zahtjeve, kaže Savčić, oni će biti tema druge sjednice Predsjedništva, kao operativnog organa BORS-a, na kojoj će ovo pitanje dalje biti razmatrano.

Predsjednik Predsjedništva BORS-a Duško Miletić rekao je da je na sjednici, osim povećanja boračkog dodatka, bilo riječi o izmjenama Statuta.

"U dosadašnjem radu uočili smo probleme koji su onemogućavali efiksan rad BORS-a, te smo stoga danas zadužili Statutarnu komisiju da što prije pripremi prijedloge izmjena Statuta, koje bi bile usvojene na prvoj narednoj sjednici Skupštine organizacije", rekao je Miletić.

On kaže da je jedan od zaključaka Predsjedništva BORS-a bio da se podigne odgovornost na svim nivoima organizacije, od predsjednika Skupštine, Predsjedništva do opštinskih boračkih organizacija.

Predsjedništvo BORS-a donijelo je odluka o izradi monografije Vojske Republike Srpske za koju očekuje da će biti uspješno realizovana

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije