Društvo

Viktor Sekulić vodi presudnu bitku za život

Viktor Sekulić vodi presudnu bitku za život
Viktor Sekulić vodi presudnu bitku za život

BANJALUKA - Tek je počeo da živi, a već vodi presudnu bitku za svaki novi dan.

Sedamnaestomjesečni Viktor Sekulić iz Stanara boluje od najtežeg oblika akutne leukemije, sa kojom se bori od kraja septembra.

''Posumnjali smo da nešto nije u redu kada je počeo često da krvari iz nosa. Poslije tri nalaza ustanovljeno je da je rokeč o limboblastičnoj leukemiji'',  kaže dječakov otac Aleksandar i dodaje da se od tada Viktor liječi na Odeljenju hematoonkologije Klinike za dečije bolesti u Banjaluci.

Dodatnu otežavajuću okolnost za Viktora predstavlja loš genetski nalaz, prenose Novosti.

''Saznali smo da genski nalaz nije dobar, pa je Viktor svrstan u visokorizičnu grupu. Mora da prima najjače terapije i sada je potencijalni kandidat za transplantaciju koštane srži. Prognoza nema. Rekli su nam da idemo dan po dan i nadamo se najboljem'',  rekao je Aleksandar.

Ukoliko bude neophodna transplantacija koštane srži, biće potrebno oko 100.000 evra, ali dječakovi roditelji nemaju novac i mole ljude za pomoć.

''Želimo da što prije prikupimo novac, jer bismo poslije morali da čekamo, a mom sinu bi bilo sve gore. Dao Bog da mu ne treba, pa da damo onom kome je neophodan. Dao Bog da nikome ne zatreba'',  kaže Aleksandar i dodaje da im je mnogo novca potrebno za lijekove i terapije.

Iako Viktora čeka teška borba, njegovi najbliži se nadaju da će iz nje izaći kao pobjednik, a najveću snagu pruža mu majka Nataša, koja je s njim u Banjaluci.

''Majka je stalno uz njega. I ona je svašta preživela u životu kao dijete poginulog borca, nakon nekoliko godina joj je umrla majka, a sad i ovo. Nadam se da je ovo neće dotući i da ćemo zajedno iz svega izaći kao pobednici'', kaže Aleksandar koji se brine o tome kako će se Viktor izboriti sa jakim terapijama.

Humanitarni broj 1432  

Od 1. novembra u funkciji je i humanitarni m:tel broj 1432 za pomoć u liječenju malenog Viktora, a da bi iz ove borbe izašao kao pobjednik, potrebna mu je ogromna podrška.

Svi koji su u prilici i žele da pomognu, novac mogu da uplate na žiro-račun: 555 - 300001583 - 1335 Nova banka AD, Banjaluka, na ime: Aleksandar (Neđo) Sekulić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije