Društvo

Više kiše nego sunca

Više kiše nego sunca
Više kiše nego sunca

BANJALUKA - Nestabilno vrijeme očekuje se i u narednom periodu, a toplijem vremenu sa temperaturama višim i od 30 stepeni možemo se nadati tek od četvrtka, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

''Vrijeme je promjenljivo još narednih nekoliko dana. U ponedjeljak  kratkotrajna kiša i prolazni pljuskovi sa grmljavinom mogu se očekivati prvo na zapadu, nakon čega će se širiti ka centralnim i istočnim predjelima. Na istoku će pljuskova biti više, a tu negdje može povremeno da pada grad. Za utorak se takođe predviđa promjenljivo vrijeme, pogotovo na istoku, dok u ostalim dijelovima nakon jutarnjeg sunca slijedi razvoj oblačnosti'', rekla je Milica Đorđević, meteorolog u HMZ RS.

Ona je dodala da bi na krajnjem jugu Hercegovine u utorak trebalo ostati suvo sa temperaturama od oko 30 stepeni.

U srijedu se očekuje nešto toplije vrijeme sa više sunca, te pljuskovima na sjeveru i istoku tokom popodneva.

''U četvrtak već skoro pa stabilno, a kratkotrajni pljuskovi biće samo još ponegdje na planinama. Temperatura će biti u porastu, od 26 do 30 stepeni. U petak i dane vikenda biće sve toplije, sa temperaturama koje će biti nekoliko stepeni iznad tridesetog podioka'', istakla je Đorđevićeva.

Slično vrijeme, s velikom količinom padavina, očekuju i u Federalnom hirometeorološkom zavodu.

''Intenzivnije padavine očekuju se u istočnim i sjeveroistočnim dijelovima Bosne, gdje je očekivana količina padavina u toku 24 sata od nekih 10 do 30 litara po metru kvadratnom. U utorak pretežno oblačno, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Uglavnom nas očekuje nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima, ali će biti toplije'', rekla je Ismira Ahmatović, dežurni meteorolog u Federalnom hirometeorološkom zavodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije