Društvo

Više od 140 miliona KM za stambeno zbrinjavanje boračkih kategorija

Više od 140 miliona KM za stambeno zbrinjavanje boračkih kategorija
Više od 140 miliona KM za stambeno zbrinjavanje boračkih kategorija

TESLIĆ - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Tesliću da je Vlada do sada uložila više od 140.000.000 KM na nivou Republike Srpske za program stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida i istakla je da je pri kraju realizacija velikog projekta koji su mnogi nazvali najhumanijim.

Cvijanovićeva, koja je danas u Tesliću uručila 20 rješenja i ključeve za stanove porodicama poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, navela je da program stambenog zbrinjavanja omogućava porodicama poginulih boraca i ratnih vojnih invalida da dođu do krova nad glavom.

“Moram reći da je riječ o dvije kategorije pomoći, od kojih se jedna odnosi na stambene jedinice, a drugu predstavlja pomoć u vidu nepovratnih novčanih sredstava", rekla je Cvijanovićeva novinarima.

Ona je istakla da je Vlada u opštini Teslić zaokružila taj veliki program.

"Ovdje smo ukupno uložili 4.300.000 KM samo za obezbjeđivanje nepovratnih sredstava ili stanova, ali isto tako je važno pomenuti da je samo Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske intervenisalo na različite načine i gotovo da je dostiglo cifru od 7.000.000 KM kada je riječ o ukupnim ulaganjima", navela je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da su sva ministarstva Republike Srpske intervenisala na određeni način.

 "U Tesliću smo kao podršku izvozu sa 5.000.000 KM pomogli izvozno orijentisanim privrednim subjektima, a više od 500.000 KM omogućili smo kao podršku za preduzeća u oblasti tekstila i kože", precizirala je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, više od 1.000.000 KM uloženo je u određene projekte koji su omogućavali direktno zapošljavanje i time je omogućen posao za 300 ljudi, a dodatno je uloženo još 600.000 KM za podsticaj zapošljavanja šest invalida.

"Sve je to, nakon intervencije Vlade Republike Srpske, omogućilo drugačiju sliku o Tesliću, kao što je to slučaj u brojnim drugim opštinama, odnosno svim lokalnim zajednicama gdje smo intervenisali na različite načine", istakla je Cvijanovićeva.

Ona je poručila da ostaje još dosta poslova i zadataka u budućem periodu.

"Urađeno je mnogo u oblasti infrastrukture, poboljšan je život stanovništva i u gradu i na selu, te kroz podršku zapošljavanju podstaknuta opština. Ipak, pred Vladom je još mnogo teških zadataka, s obzirom na činjenicu da je iza nas teško vrijeme", kaže Cvijanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije