Društvo

Više od 6.000 članica SNSD-a u Banjaluci

Više od 6.000 članica SNSD-a u Banjaluci
Više od 6.000 članica SNSD-a u Banjaluci

BANJALUKA - Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Igor Radojičić izjavio je da Aktiv žena ove stranke u Banjaluci broji više od 6.000 članova, što ih čini najbrojnijom ženskom organizacijom među političkim partijama.

Radojičić je na Izbornoj konferenciji Aktiva žena Gradskog odbora SNSD-a istakao da svakodnevno raste broj članova ovog aktiva, ali i stranke, koja bi do kraja aprila i početkom maja trebalo da organizuje svečanost za prijem novih 600 članova.

"Konstituišući gradski Aktiv žena završava se višemjesečni posao konstituisanja mjesnih i regionalnih odbora. Istovremeno su aktivni i savjeti SNSD-a, koji imaju zadatak da predlože neke nove politike u oblasti školstva, zdravstva, kulture i biznisa", rekao je Radojičić u Banjaluci.

Prvi od projekata u oblasti zdravstva, kaže Radojičić, biće projekat preventivne obavezne mamografije, koji će biti realizovan sa Kliničkim centrom Banjaluka i besplatan za sve žene određene dobi.

"U Kliničkom centru idemo na razvijanje vantjelesne oplodnje, koja je do sada bila vršena u privatnom sektoru, iako je prva i druga oplodnja finasirana budžetskim sredstvima", naveo je Radojičić.

Kada je riječ o školstvu, Radojičić je izdvojio program otklanjanja manjkavosti u udžbenicima, ali i rješavanje problema preteških školskih torba, na čemu radi Savjet za obrazovanje ove stranke.

"Savjet za kulturu aktivira studentsko pozorište, koje od sljedeće sedmice počinje sa predstavama u školama, društvenim domovima i svim mjestima u Banjaluci gdje ima prostora za to", rekao je Radojičić.

On je dodao da se pažnja posvećuje i preduzetništvu, olakšavanjem poslovanja ljudima koji se bave malim biznisom, bilo da je riječ o oslobađanju od fiskalnih nameta, fiskalnih kasa, poboljšanju komunalnih odluka ili nečemu drugom.

Međunarodni sekretar SNSD-a Željka Cvijanović rekla je da je Aktiv žena ove stranke najstarija ženska organizacija u nekom političkom subjektu u Republici Srpskoj, čije su članice na mnogim važnim pozicijama u Srpskoj i na nivou BiH, kao i na pozicijama direktora, koje su tradicionalno vezane za muško upravljanje.

Predsjednik Aktiva žena Gradskog odbora SNSD-a Gordana Lihović rekla je da će rukovodstvo ove organizacije svoj rad zasnivati na strateškim dokumentima stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije