Društvo

Više zajedničkih akcija studenata u RS i Srbiji

Više zajedničkih akcija studenata u RS i Srbiji
Više zajedničkih akcija studenata u RS i Srbiji

BEOGRAD - Beogradski studenti su sve aktivniji u uspostavljanju veza između srpskog naroda u Republici Srpskoj i Srbiji i učestvovaće u pripremama za narednu manifestaciju "Dani Srpske u Srbiji", najavljeno je danas na sastanku u Predstavništvu RS u Srbiji.

Uručujući zahvalnicu Studentskoj asocijaciji za međunarodnu saradnju (SAMS) beogradskog Pravnog fakulteta, u znak zahvalnosti za uspješnu organizaciju prošlogodišnje manifestacije "Upoznaj Srpsku, upoznaj svoje!", direktor Predstavnistva Mlađen Cicović je naglasio da saradnja treba da ostane van okvira politike.

"Ne želimo da saradnju sa vama iznosimo na teren politike, već prije svega da vas povežemo sa mladima u Republici Srpskoj", izjavio je Cicović.

On je podsjetio da se, u saradnji sa univerzitetima, odnosno fakultetima u Republici Srpskoj i Srbiji, već sprovodi projekat obezbeđivanja stručne prakse i usavršavanja, koji podrazumevaju prisustvo i angažman studenata iz RS i Srbije u institucijama i kompanijama u obe zemlje.

Predsjednik SAMS-a Stefan Magazin rekao je da su studenti zadovoljni što će u maju biti gosti Pravnog fakulteta u Banjaluci. Tokom te stručno-akademske posjete treba da obiđu i institucije Republike Srpske, prije svega Vladu RS, Narodnu skupštinu i Palatu predsjednika.

On je objasnio da je planirano je da se studenti upoznaju, druže i razmotre mogućnosti uspostavljanja saradnje između studentskih organizacija dva pravna fakulteta. 

Naredna sedmodnevna manifestacija "Dani Srpske u Srbiji" biće održana u septembru, u cilju promocije RS i podsticanja zajedničkih kulturnih i drugih veza između srpskog naroda u Srpskoj i Srbiji, najavio je Cicović i dodao da su "kultura i duhovnost prostor na kome niko nije uspio sa uspostavi granice".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije