Društvo

Voda ušla u kuće, grana pala na vozila

Voda ušla u kuće, grana pala na vozila
Voda ušla u kuće, grana pala na vozila

BANJALUKA, TREBINJE - Obilne padavine u noći između ponedjeljka i utorka stvorile su nove probleme stanovnicima u više gradova u RS.

Najgore su prošla banjalučka naselja Srpski Milanovac, gdje je voda poplavila više objekata, i Ada, gdje je aktivirano klizište.

"Najvećih problema smo imali u ulicama Potkozarska i Modrička, gdje je ugroženo šest domaćinstava, a u toku noći voda je ušla nekoliko njih. Takođe je zaplavljeno dosta pomoćnih objekata", kazao je Radovan Ilić, predsjednik MZ Srpski Milanovac.

Mještani Srpskog Milanovca, strahujući od majskog scenarija i nivoa vode rječice koji je bio opasno blizu da dostigne tačku izlivanja, preventivno su se organizovali i počeli da pune i slažu vreće s obje strane ove rječice.

Problem je nastao, kako kažu mještani, što je korito rijeke godinama zapuštano,  pa se protok vode smanjio.

U naselju Ada, na magistralnom putu Banjaluka - Čelinac, kiša je aktivirala klizište koje je veću količinu zemlje i vode sručilo na cestu. Radnici "Puteva RS" su sanirali postojeće stanje, a u planu je i sanacija klizišta.

U Trebinju je najviše problema stvarala olujna bura, čiji su udari dostizali brzinu i do 50 km/h. Usljed jakog vjetra na parkingu iza hotela "Leotar" pala je velika grana, pa je pričinjena materijalna šteta na tri automobila.

Vjetar je oborio grane na još nekoliko lokacija u Trebinju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije