Društvo

Vozači opez: Učestali odroni na više putnih pravaca

Vozači opez: Učestali odroni na više putnih pravaca
Vozači opez: Učestali odroni na više putnih pravaca

BANJALUKA - Auto-moto savez Republike Srpske savjetuje vozače da budu oprezni zbog učestalih odrona na više putnih pravaca u Srpskoj i Federaciji BiH. Odroni su učestali na putnim pravcima Karanovac - Crna Rijeka - Mrkonjić Grad, Rogolji - Mliništa, Jezero - Novo Selo, Karanovac - Kneževo - Ugar, Sastavci - Ustiprača, Višegrad - Vardište, Brodar - Rudo i Dobro Polje - Miljevina - Brod na Drini.

Odrona ima i na putevima Prozor - Jablanica, Sarajevo - Foča, Bugojno - Novi Travnik i Crna Rijeka - Jajce.

Iz AMS upozoravaju vozače na poledicu u višim planinskim predjelima i preko prevoja, kao i na povremeno jake udare vjetra na južnim i jugozapadnim krajevima.

Na putevima na kojima se izvode radovi, izmijenjen je režim vožnje, a saobraćaj je regulisan privremenom signalizacijom.

Zbog izgradnje autoputa Banjaluka - Doboj do kraja godine izmijenjen je režim saobraćaja u naseobini Lišnja, na magistralnom putu Klašnice jedan - Prnjavor. Izmjena režima saobraćaja na snazi je od 7.00 do 19.00 časova svakim danom, osim nedjelje. Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan - Gornja Vijaka dva saobraćaj će privremeno biti preusmjeren na novoizgrađenu saobraćajnicu zbog izgradnje vijadukta na autoputu Banjaluka - Doboj, na dionici Prnjavor - Doboj.

Na magistralnom putu Bijeljina - Brčko u toku je izgradnja obilaznice oko Brčkog pa je u naselju Gredice izmijenjen režim saobraćaja. Režim saobraćaja izmijenjen je i u naselju Gorice, na dionici puta Brčko - Lončari. Predviđeno je da radovi traju do 26. juna.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini - Šćepan Poljem, na granici BiH i Crne Gore, moguć je saobraćaj za autobuse koji imaju više od 22 sjedišta i čija najveća dozvoljena masa prelazi pet tona, kao i za vozila čija ukupna masa ne prelazi 16 tona.

Iz AMS napominju da na mjestu velikog klizišta u dužini od 20 metara, ukupna širina puta iznosi tri metra, te da je taj dio put obilježeno adekvatnom vertikalnom saobraćajnom signalizacijom.

U toku je sanacija klizišta na regionalnom putu Vijaka dva - Razboj, pa se saobraćaj odvija jednom saobraćajnom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Na istoj dionici puta preko mosta u Dragalovcima zabranjen je saobraćaja za teretna vozila ukupne mase veće od pet tona i visine veće od tri i po metra.

Zbog sanacije kolovoza na dionici regionalnog puta Ukrina - Vijaka, u Vijačanima se povremeno saobraća jednom trakom. Jednom trakom vozila saobraćaju i na regionalnom putu Karanovac - Mitrovići na mjestu klizišta.

Zbog izgradnje regionalnog puta Nevesinje - Berkovići, na dionici Vojne - Zovi Do, saobraćaj se odvija usporeno.

Na regionalnom putu Bratunac tri - Drinjača i dalje je na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase veće od tri i po tone i za autobuse klase M3. Zabana se ne odnosi na autobuse prevoznika "Drinatrans" iz Zvornika.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih čekanja na prelazak granice.

Bez obzira na povoljne vremenske uslove, vozačima se savjetuje da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije