Društvo

Vozači oprez: Magla na području Kneževa i Mrkonjić Grada

Vozači oprez: Magla na području Kneževa i Mrkonjić Grada
Foto: N.N. | Vozači oprez: Magla na području Kneževa i Mrkonjić Grada

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, kao i u višim predjelima, smanjena je vidljivost zbog magle, a posebno treba biti oprezan na području Kneževa i Mrkonjić Grada, na pravcima uz rijeke Lašvu i Bosnu, te na magistralnom putu Konjic-Jablanica.

Na dionici magistralnog puta Ljubogošta-Pale, u tunelu Kalovita brda, saobraćaj je potpuno obustavljen zbog sanacionih radova, a u funkciji je obilaznica u neposrednoj blizini tunela, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

S ciljem bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu "9. januar" Prnjavor-Doboj uspostavljen je poseban režim u području petlji "Prnjavor" i "Johovac", kao i na regionalnom putu R-474 i magistralnom M-17.

Režim polučasovne obustave saobraćaja i 15 minuta propuštanja vozila zbog deminiranja terena aktivan je na magistralnom putu Brod-Odžak, u mjestu Klakari Gornji, od 8.00 do 16.00 časova, te na deminerskom radilištu Klakari Donji 12 i Klakari Donji 13, područje Doboja, od 8.00 do 18.00 časova.

U Brčko distriktu u toku su radovi na dionicama magistralnog puta Lončari-Brčko jedan /granica Republike Srpske i Brčko distrikta/ i Brčko dva /granica Republike Srpske/Brčko distrikt/ - Donja Bukovica zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz pravca Brčkog.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare završena je sanacija klizišta, ali s obzirom na oštećenja koja nisu obuhvaćena predmetnim radovima, saobraćaj teretnih vozila i dalje je preusmjeren na pravac Lopare-Priboj-Banj brdo.

Stručne ekipe Auto-moto saveza Republike Srpske, u okviru kampanje "Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2017" koja traje do 24. novembra, danas će u Prnjavoru od 9.00 do 11.00 časova i u Laktašima od 13.00 do 15.00 časova besplatno kontrolisati ispravnost vozila u zimskim uslovima /dubinu gazećeg sloja pneumatika, kočioni i upravljački sistem, kvalitet rashladne i kočione tečnosti u vozilu, svjetlosignalne uređaje, amortizere, auto-gas instalacije i neophodnu opremu koja mora da se nalazi u vozilu/.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije