Društvo

Vozači oprez: Magla na području Prijedora, Foče i Zvornika

Vozači oprez: Magla na području Prijedora, Foče i Zvornika
Foto: N.N. | Vozači oprez: Magla na području Prijedora, Foče i Zvornika

BANJALUKA - Vozačima na području Prijedora, Foče i Zvornika jutros se savjetuje oprez zbog magle koja na pojedinim dionicama smanjuje vidljivost, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

U Banjaluci će danas, povodom "Svjetskog dana bez automobila", od 13.00 do 14.00 časova biti obustavljen saobraćaj za sva vozila na magistralom putu od pijace do Rebrovca. Za vrijeme obustave saobraćaj će biti preusmjeren na alternativne putne pravce.

Kroz kanjon Tijesno na dionici magistralnog puta Karanovac-Crna Rijeka do 23. septembra dolaziće do potpune obustave saobraćaja u periodu od 11.00-11.45 časova zbog penjačkog ""Dril end čil festivala". Alternativni pravac je Banjaluka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Zbog sanacije klizišta na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača do 27. novembra na snazi će biti potpuna obustava saobraćaja u periodu od 7.00 do 16.00 časova. U periodima od ponoći do 7.00 ujutro i od 16.00 časova do ponoći ostaje na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila čija ukupna masa prelazi tri i po tone i za autobuse klase M3.

Na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor zbog izgradnje sistema naplate putarine na petlji Mahovljani izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Zbog izgradnje male hidroelektrane "Glavica" na rijeci Plivi izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na regionalnom putu Baraći-Šipovo. Predviđeno je da radovi traju do 1. novembra.

Izmjene saobraćaja i dalje su aktuelne na magistralnom putu od Klašnica prema Prnjavoru zbog izgradnje dionice auto-puta Banjaluka-Prnjavor, kao i na ulazu u Banjaluku iz pravca Klašnica gdje je u toku uklanjanje naplatnih kućica.

Usporeno se saobraća na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, gdje je u toku sanacija klizišta. Iz AMS-a ističu da je riječ o veoma frekventnom putnom pravcu dolazi do kratkotrajnih zastoja, pa vozače mole za strpljenje.

Radovi su aktuelni na magistralnim putnim pravcima od Rebrovca prema Čelincu, Čelinac-Kotor Varoš, Karanovac-Mitrovići-Kneževo, te na regionalnim putevima Bratunac-Skelani, Bratunac-Drinjača, Karanovac-Mitrovići i Mitrovići-Prisika /granica Republike Srpske/.

Saobraćaj se usporeno odvija na području Trebinja zbog izgradnje vodovoda za naselje Dražesne Gore, zatim u Istočnom Sarajevu gdje je u toku izgradnja kružne raskrsnice na regionalnom putu Kula-Vraca, kao i na putnim pravcima Jezero-Šipovo i Šipovo-granica Republike Srpske /Novo Selo/ na području opštine Šipovo.

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča na lokalitetu Sijeračke Stijene saobraćaj je i dalje usporen zbog većeg odrona, dok je potpuno obustavljen na regionalnom putu Karan-Novi Grad zbog klizišta u mjestu Rakovac.

Zbog klizišta saobraćaj se odvija jednom trakom, naizmjenično, na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, te Ukrina-Gornja Vijaka, Bratunac-Drinjača i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

U toku je izgradnja mosta preko rijeke Zovidolke na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do, pa vozila saobraćaju preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini.

Zabrana saobraćaja za teretna vozila na snazi je na Ozrenu na dionici Doboj-Manastir Petrovo, te na regionalnom putu Teslić-Podjezera /granica Republike Srpske i FBiH/ zbog oštećenja mosta u mjestu Žeželja.

Saobraćaj teretnih vozila na regionalnom putu Površnice-Lopare preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na području Banjaluke, od skretanja za Rehabilitacioni centar "Miroslav Zotović" do skretanja za Krčmarice, danas i sutra će biti obustavljen saobraćaj zbog međunarodne brdske auto-trke. Obustava saobraćaja danas će biti na snazi od 10.00 do 18.00 časova, a sutra od 10.00 do 16.00 časova.

U naselju Česma svakodnevno će do 23. septembra, u periodu od 8.00 do 20.00 časova, zbog sanacije Ulice Petra Velikog saobraćaj će biti obustavljan od broja jedan do raskrsnice sa Sarajevskom ulicom.

U Federaciji BiH u toku je sanacija mosta na ulazu u Ključ, a saobraćaj se odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila. Radovi se izvode i na mostu na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno na ulazu u Bugojno. Saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

Vozačima se savjetuje da do 22. septembra ne koriste granični prelaz Deleuša u periodu od 9.00 do 13.00 i od 15.30 do 18.30 časova zbog asfaltiranja u Crnoj Gori i najavljenih obustava saobraćaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije