Društvo

Vozači oprez, klizavi kolovozi

Vozači oprez, klizavi kolovozi
Vozači oprez, klizavi kolovozi

BANJALUKA - Zbog kiše u većini krajeva, ovoga jutra u RS, vozi se po mokrom i klizavom kolovozu.

Kako je saopšteno iz Auto-moto saveza RS (AMS RS), smanjena je  vidljivost, zbog magle ili niske oblačnosti, na dionicama u kotlinama i u višim, planinskim predjelima. Učestali su i odroni na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, pa vozačima savjetujemo opreznu i sporiju vožnju, prilagođenu uslovima i stanju na putu.

Na autoputu E-661 Banjaluka-Gradiška, saobraćaj se odvija bez vanrednih ograničenja, mokrom i klizavom kolovozu.

U cilju bezbjednog odvijanja saobraćaja na autoputu "9. januar" Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji "Prnjavor" i "Johovac", kao  i na regionalnom putu R-474 i magistralnom putu M-17 (dionica Johovac-Rudanka u mjestu Johovac, sa uredno postavljenom privremenom signalizacijom.

Zbog izgradnje vijadukta „Mahovljani“ na autoputu Banjaluka – Doboj (dionica Banjaluka – Prnjavor),  petlja „Mahovljani“, zatvorena je za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac".

Zbog radova na bušenju i miniranju terena na magistralnom putu M-5, na dionci Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub doći će do povremene obustave saobraćaja, u trajanju do 10 minuta u vremenskom periodu od 9 do 10 časova i od 13 do 15 časova.

Radi izvođenja minerskih radova, na magistralnom putu M-16, na dionici Banjaluka - Crna Rijeka, kod MHE Bočac, izvršiće se privremene obustava saobraćaja od 14 do 14.30 časova.

Na dijelu magistralnog puta M-16.1 dionica Klašnice - Prnjavor, takođe za potrebe izvođenja radova na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, dionica Banjaluka-Prnjavor, svakodnevno će dolaziti do izmjene odvijanja saobraćaja. Saobraćaj će biti regulisan postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Na regionalnom putu R-414 Karanovac - Kneževo, na trećem kilometru od Karanovca, u mjestu Ljubačevo, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Zbog radova na sanaciji kolovoza na magistralnom putu M-19 (dionica broj 286) Karakaj 2 - Drinjača saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom. Regulisanje soabraćaja se vrši ručno i svjetlosnom signalizacijom (semaforima).

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, na regionalnom putu R-474 Gornja Vijaka 2-Razboj, potpuno je  obustavljen saobraćaj za sva vozila. Tokom trajanja potpune obustave saobraćaj je preusmjeren na alternativni putni pravac, lokalni put kroz selo Brestovo, gdje je aktuelna zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 15 tona nosivosti.

U toku su  radovi na projektu "Rekonstrukcija gradskog vodovodnog sistema Kozarska Dubica-Faza II"na magistralnom putu M-14, dionica broj 154 Kostajnica - Kozarska Dubica 1. Izmjenu u odvijanju saobraćaja regulisaće privremena saobraćajna signalizacija, čije poštovanje je obavezno.

Na magistralnom putu (M-4), na dionici Čelinac-Kotor Varoš i na dionici Kotor Varoš - Obodnik, zbog rekonstrukcije i sanacije gradske vodovodne mreže opštine Kotor Varoš, takođe će biti izmjenjen režim odvijanja saobraćaja.

U toku su radovi na izgradnji obilaznice (oko Brčkog) na magistralnom putu M-14.1 Brčko - Bijeljina, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u naselju Gredice.

Na dionici Brčko - Lončari, u naselju Gorice zbog radova izmijenjen je režim saobraćanja

Radi izvođenja deminerskih radova, dolaziće do priveremene obustave saobraćaja na magistralnom putu M-4 dionica Teslić - Jelah, na lokaciji Vrela, opština Teslić i na dionici Teslić - Kotor Varoš, u mjestu Rujevica u vremenu od 8 do 16 časova. Privremena obustava saobraćaja vršiće se na način 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja saobraćaja, i neće se izvoditi u dane vikenda i praznika.

Radi izvođenja deminerskih radova u mjestu Klakari Donji, opština Brod, izvršiće se povremena obustava saoobraćaja na magistralnom putu M-14.1  dionica Brodsko Polje RS/BiH (Brusnica) od 20.06.2016. do 16.12.2016. Povremene obustave saobraćaja će se izvoditi radnim danima u vremenu od 08 do 15 časova, dok se u dane vikenda i praznika neće provoditi.

Na regionalnom putu R-413 Kotor Varoš - Mitrovići, zbog radova na rekonstrukciji i sanaciji gradske vodovodne mreže, izmjenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Na dionici regionalnog puta R-458 Mačkovac-granica RS (Čelić), zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Na regionalnom putu R-476 dionica Ukrina - Vijaka, u Vijačanima zbog radova na sanaciji kolovoza saobraćaj se odvija povremeno jednom trakom. Na R-414 Karanovac - Mitrovići na mjestu klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

Na  magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/CG (Šćepan Polje), zabranjen  je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu R-454 a Bratunac 3 - Drinjača i dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 t i autobuse klase M3, dok se zabrana  ne odnosi autobuse prevoznika ad Holding "Drinatrans" Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije