Društvo

Vozači oprez, magla i moguća poledica

Vozači oprez, magla i moguća poledica
Vozači oprez, magla i moguća poledica

BANJALUKA - Saobraćaj se jutros na većini puteva u RS odvija redovno.Vozi se po pretežno suvim i mjestimično vlažnim kolovozima. Preko prevoja, mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima, zbog niskih jutarnjih temperatura skrećemo pažnju na moguću poledicu.

Gusta magla jutros smanjuje vidljivost i usporava odvijanje saobraćaja na području Semberije i na putnom pravcu Gradiška-Klašnice (vidljivost do 50 m), dok mjestimične magle ima i na ostalim dionicama u kotlinama i duž riječnih tokova. Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina upozoravamo na moguće odrone zemlje i kamenja na kolovoz.

Vozačima savjetujemo maksimalno opreznu i sporiju vožnju, prilagođenu uslovima i stanju na putu. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na autoputu E-661 Banja Luka-Gradiška, saobraćaj se odvija bez posebnih  ograničenja, po suvom kolovozu, uz smanjenu vidljivost, zbog magle.

Zbog izgradnje vijadukta „Mahovljani“ na autoputu Banja Luka – Doboj (dionica Banja Luka – Prnjavor),  petlja „Mahovljani“, zatvorena je  za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac".

U cilju bezbjednog odvijanja saobraćaja na autoputu "9. januar" Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji "Prnjavor" i "Johovac", te i na regionalnom putu R-474 i magistralnom M-17 sa uredno postavljenom privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Saobraćaj se ovoga jutra I u F BiHodvija po pretežno suvom i mjestimično vlažnom kolovozu. Zbog niskih temperatura moguća je poledica na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na širem području Kiseljaka, Jablanice, te na dijelovima Kantona Sarajevo. Sporiju i oprezniju vožnju vozačima savjetujemo na dionicama koje vode kroz usjeke, zbog mogućih odrona. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja radovi na području Hrvatske i dalje traju, pa upozoravamo vozače na moguća duža zadržavanja, tako da preporučujemo da koriste druge granične prelaze.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih čekanja na prelazak granice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije