Društvo

Vozači oprez, mokri i klizavi kolovozi

Vozači oprez, mokri i klizavi kolovozi
Foto: NN | Vozači oprez, mokri i klizavi kolovozi

BANJALUKA - Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija po mokrim i klizavim kolovozima, zbog čega se vozačima savjetuje da voze pažljivo, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Odroni zemlje i kamenja učestali su na svim dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina.

"Izdvajaju se putni pravci Karanovac-Kneževo-Ugar, Karanovac-Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, Sarajevo-Foča, Foča-Šćepan Polje, Zvornik-Konjević Polje, Karakaj-Caparde, Višegrad-Ustiprača-Rogatica i Višegrad-Brodar-Rudo.

Na dionici magistralnog puta Klašnice-Prnjavor u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa auto-putem u zoni vijadukta "Crkvište", zbog izgradnje auto-puta obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Zbog sanacije, saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici puta Bijeljina-Glavičice (ulice 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini).

Jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem, vozila saobraćaju na regionalnom putu R-462-a, na dionici Obudovac dva-Lončari.

U toku je izgradnja novog mosta preko rijeke Zovidolke, na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići, u mjestu Zovi Do. Vozila saobraćaju jednosmjerno, preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice u Prnjavoru izmijenjen je režim saobraćanja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor-Gornja Vijaka.

Naplatne stanice u Laktašima i Drugovićima nisu završene i neće biti u funkciji do izgradnje kompletne dionice auto-puta Banjaluka-Prnjavor.

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH-CG (Šćepan Polje), zabranjen je prolazak za sva vozila teža od 16 tona.

U većem dijelu Federacije BiH kolovoz je mokar, a u višim predjelima pada snijeg i mjestimično se zadržava na kolovozu.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije