Društvo

Vozači oprez, poledica na putu

Vozači oprez, poledica na putu
Foto: N.N. | Vozači oprez, poledica na putu

BANJALUKA - Auto-moto savez Republike Srpske upozorio je jutros vozače da zbog poledice i mjestimično ugaženog snijega na putevima u Srpskoj i Federaciji BiH budu oprezni.

Na području FBiH na putnim pravcima Bugojno-Novi Travnik i Livno-Šujica-Kupres duva jak vjetar koji mjestimično stvara snježne nanose.

Na svim dionicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali su odroni zemlje i kamenja na kolovoz.

U Prnjavoru je izmijenjen režim u odijanju saobraćaja zbog izgradnje kružne raskrsnice na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor-Gornja Vijaka.

I dalje je na snazi obustava saobraćaja kroz Bijeljinu zbog sanacije u ulicama 27. marta i Srpske vojske. Putnička vozila preusmjerena su na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

Na regionalnom putu Obudovac dva-Lončari u toku je sanacija zbog čega se saobraćaj na ovoj dionici odvija naizmjenično.

Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, dok se usporeno saobraća na magistralnom putu Banjaluka-Jajce na lokalitetu Srpske Toplice.

Na području distrikta Brčko u toku su radovi na magistralnim putnim pravcima Lončari-Brčko jedan /granica Republike Srpske-distrik/ i granica Brčko dva /Republika Srpska-distrikt/-Donja Bukovica zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put.

U toku je izgradnja novog mosta preko rijeke Zovidolke na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do. Saobraćaj se odvija jednosmjerno, preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini i regulisan je privremenom signalizacijim.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila i dalje je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

U FBiH na magistralnom putu Resanovci-Drvar zbog urušavanja potpornog zida saobraća se jednom trakom.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih čekanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije