Društvo

Vozači oprez, u ponedjeljak počinje nastava u školama

Vozači oprez, u ponedjeljak počinje nastava u školama
Foto: N.N. | Vozači oprez, u ponedjeljak počinje nastava u školama

BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske pozvalo je vozače da od ponedjeljka, 21. januara, budu posebno oprezni prilikom vožnje u blizini škola i vrtića jer počinje drugo polugodište.

Iz Odjeljenja MUP-a Srpske za odnose s javnošću saopšteno je da posebnu pažnju treba voditi pri zaustavljanju i parkiranju vozila u zonama škola i vrtića, jer parkiranje na mjestima koja za to nisu predviđena može onemogućiti kretanje pješaka i natjerati ih da se kreću po kolovozu.

"Savjetujemo i roditelje da djecu, naročito nižih razreda, upoznaju o saobraćajnim pravilima. Roditelji treba da upozore djecu da ne pretrčavaju kolovoz, da hodaju pažljivo u koloni jedan iza drugog, pogotovo na mjestima gdje nema trotoara, da koriste obilježene pješačke prelaze, a ukoliko ih nema da koriste najkraći put, te da ga prelaze samo kada u blizini nema vozila", navedeno je u saopštenju.

Iz MUP-a su apelovali da vozači brzinu prilagode uslovima i stanju na putevima, koji će biti otežani zbog najavljenog pogoršanja vremenskih prilika za sljedeću sedmicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije