Društvo

Vračar: Zaustavljena krađa auta

Vračar: Zaustavljena krađa auta
Vračar: Zaustavljena krađa auta

DOBOJ - Dmitar Vračar, skoro mjesec dana nakon što je imenovan za načelnika Policijske uprave Doboj, je za razliku od svojih prethodnika okupio predstavnike medija kako bi ih na neformalnom sastanku upoznao, te im pružio priliku da iznesu primjedbe na odnos prema medijima i pristup informacijama.

"Imam namjeru da držim pres-konferencije kad budem imao nešto konkretno da kažem", rekao je Vračar.

On je saopštio da je Policijska uprava Doboj ostala bez dvije policijske stanice - u Šamcu i Pelagićevu, koje su pripale PU Bijeljina, te se pohvalio da je tokom aprila, od kada je došao na čelo dobojske policije, zaustavljena krađa auta.

"Ono čime nismo zadovoljni je situacija u oblasti zloupotrebe opojnih droga. Tu imamo smanjenje broja prijavljenih krivičnih djela, tako da sam s izvršiocima koji su zaduženi za tu oblast rada dogovorio određene aktivnosti te očekujemo da ćemo do našeg sljedećeg susreta imati konkretnije rezultate", kaže Vračar.

On je najavio da će uskoro biti imenovan načelnik Sektora kriminalističke policije, te načelnik Odjeljenja za suzbijanje opšteg kriminaliteta, a biće popunjene još neke upražnjene rukovodne pozicije u PU Doboj.

Povoljnu bezbjednosnu situaciju u prva tri mjeseca ove godine dijelom je pogoršala teška saobraćajna nesreća u kojoj je stradala četvoročlana porodica Đedovac iz Stanova, a zbog naloženih vještačenja izvještaj o tom događaju, koji je potresao cijeli region, još nije dostavljen ovdašnjem tužilaštvu.

"Izvještaj će u dogovoru sa tužiocem biti podnesen iza nedjelje, s obzirom na to da izjavu od jednog učesnika u saobraćajnoj nezgodi, konkretno mašinovođe, nije bilo moguće uzeti i ona će biti uzeta u subotu. Što se tiče rezultata vještačenja, mislim da nije bilo alkohola u krvi, a vještačenje automobila služi da se kasnije utvrdi da li vozilo može učestvovati u saobraćaju", izjavio je Jovica Žigić, načelnik Sektora policije PU Doboj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije