Društvo

Vrijeme u regionu tokom avgusta

Vrijeme u regionu tokom avgusta
Vrijeme u regionu tokom avgusta

Prema izvještajima meteoroloških servisa u regionu, u avgustu nas očekuje nastavak ljeta sa toplotnim talasima i temperaturama malo iznad prosjeka.

U našoj zemlji, avgust će biti i dalje propraćen visokim temperaturama.

Količina padavina bi trebala biti u granicama višegodišnjeg prosjeka, sa vrijednostima u prosjeku nižim za oko 8 mm u odnosu na protekle godine.

Ipak, većinu ljudi koja tek putuje, zanima i vrijeme na crnogorskom i hrvatskom primorju.

Najljepše vrijeme u Crnoj Gori biće sredinom avgusta, a prema prognozama nekih meteorologa može da traje znatno duže nego što ljeto inače traje, čak i tokom jesenjih mjeseci, dok neki predviđaju vrućine gotovo do decembra.

I u Bosni i Hercegovini meteorolozi predviđaju nastavak toplog vremena i tokom septembra i oktobra koji bi trebao biti prosječno topao i suv sa izraženim "miholjskim ljetom".

U Dalmaciji se ugodno osvježenje očekuje krajem avgusta, kada je moguća kiša, ali će avgust ipak biti u znaku suše, pogotovo na hrvatskim ostrvima.

Kada je riječ o zdravstvenom stanju usljovljenom vremenom, prema biometeorološkim prognozama u regionu, izvjestan oprez se savjetuje osobama sa respiratornim i srčanim tegobama, a od mogućih simptoma treba obratiti pažnju na pospanost, glavobolju i pad radne sposobnosti. Preporučuje se umjerena fizička aktivnost, kao iadekvatna zaštita od UV zračenja

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije