Društvo

Za liječenje Dalal sakupljeno 304.000 evra

Za liječenje Dalal sakupljeno 304.000 evra
Foto: N.N. | Za liječenje Dalal sakupljeno 304.000 evra

BIHAĆ - Za liječenje jednogodišnje djevojčice Dalal Omerović iz Bihaća prikupljen je, kroz različite humanitarne akcije, u protekla tri mjeseca rekordan novčani iznos u visini od 304.000 eura.

Roditelji djevojčice su objavili kako obustavljaju sve dalje akcije jer procjenjuju kako će ovaj novac biti dostatan za liječenje njihove kćerke. Teška sudbina djevojčice ujedinila je dobre ljude širom svijeta i njima su roditelji uputili izraze beskrajne zahvalnosti. Oni kažu kao se zdravstveno stanje djevojčice, koja se odnedavno liječi na klinici u njemačkom gradu Esenu, poboljšalo nakon što je podvrgnuta prvim tretmanima hemoterapije.

"Po završetku hemoterapija slijedi ponovno kompletno testiranje te transplantacija koštane srži, koja košta 150.000 eura. Ako bude potrebe za dodatnim finansijskim sredstvima, porodica i prijatelji organizirat će nove humanitarne akcije", navodi se na Facebook stranici "Za pomoć Dalal". Podsjećamo da je djevojčica oboljela od najtežeg oblika akutne leukemije neposredno nakon što je proslavila prvi rođendan.

Njeni roditelji, Indira i Hajrudin Omerović, kojima je ona jedino dijete, kažu kako su primijetili neobične promjene na očima djevojčice zbog čega su je odveli na pregled u Kantonalnu bolnicu u Bihaću. Nakon toga upućeni su u Klinički centar "Dubrava" u Zagrebu, gdje je Dalal pregledana i nakon detaljnih analiza krvne slike ustanovljeno je kako boluje od teškog oblika leukemije.

Roditelji su odlučili da liječenje djevojčice nastave u inostranstvu s obzirom na ograničenost domaćih zdravstvenih kapaciteta kada su u pitanju ovako teške bolesti. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije