Društvo

Za podršku povratku pola miliona KM

Za podršku povratku pola miliona KM
Za podršku povratku pola miliona KM

TUZLA - Vlada TK je donijela odluku o podršci povratku u opštine FBiH i RS, a za tu namjenu bit će potrošeno nešto više od pola miliona KM.

Zbog katastrofalnog stanja u kantonalnom budžetu u 2014. godini neće biti dodjeljivana sredstva za izgradnju i sanaciju stambenih objekata, ali će biti podržane projektne ideje koje će rezultirati zapošljavanjem povratnika.

Utvrđeno je da će po 7.000 KM biti dodijeljeno za projektne ideje iz opština Bijeljina, Bratunac, Doboj, Lopare, Modriča, Milići, Osmaci, Srebrenica, Ugljevik, Vukosavlje, Vlasenica, Zvornik i Šekovići te TK.

Odabir korisnika obavit će resorno ministarstvo, a opći kriteriji predviđaju da se radi o povratniku, da je priložio projektnu ideju kao i da do sada nije primio pomoć na ime održivog povratka i građevinski materijal za izgradnju gospodarskog objekta. Posebni kriteriji na osnovu kojih se vrši bodovanje podnesenih zahtjeva bit će utvrđeno Pravilnikom o utvrđivanju uslova, kriterija i postupka za odabir korisnika donacija u finansijskim sredstvima na ime održivog povratka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije