Društvo

Za vikend iz saobraćaja isključeno 637 pijanih vozača

Za vikend iz saobraćaja isključeno 637 pijanih vozača
Za vikend iz saobraćaja isključeno 637 pijanih vozača

BANJALUKA - Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske proteklog vikenda su iz saobraćaja isključili 637 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, a sedam zbog utvrđenog prisustva droga ili psihoaktivnih lijekova, rekla je Srni načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović.

Miljanovićeva je navela da je jedan vozač isključen zbog odbijanja kontrole pomoću odgovarajućih aparata.

"Od ukupnog broja isključenih vozača, zbog utvrđenih količina alkohola koje su veće od 1,00 promil ili prisustva droga ili psihoaktivnih lijekova, a u skladu sa članom 170 stav 4 Zakona o prekršajima Republike Srpske, 207 ili 32,65 odsto vozača je lišeno slobode zadržavanjem do istrežnjenja ili oporavka", istakla je Miljanovićeva.

Istovremeno, kaže ona, zbog prekoračenja propisane brzine kretanja policijski službenici MUP-a Srpske su sankcionisali 1.336 vozača, dok su za 86 prekoračenja brzine izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom i određeni kazneni bodovi.

MUP Srpske je proteklog vikenda sproveo akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu brzine kretanja vozila i utvrđivanja alkoholisanosti vozača i prisustvo droga ili psihoaktivnih lijekova.

"MUP Srpske će i u narednom periodu sprovoditi pojačane kontrole učesnika u saobraćaju. Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se odgovorno ponašaju i poštuju saobraćajne propise", rekla je Miljanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije