Društvo

Za volontiranje 230.000 KM

Za volontiranje 230.000 KM
Za volontiranje 230.000 KM

KOZARSKA DUBICA - Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro potpisao je danas ugovore o volontiranju sa 63 volontera sa visokom stručnom spremom, za šta će iz opštinskog budžeta biti izdvojeno 230.000 KM.

Volonteri će nakon godinu dana rada ispuniti uslove za polaganje stručnog ispita, a na mjesečnom nivou isplaćivaće im se iznos od 185 KM na ime toplog obroka.

Zlojutro je volonerima, koji će od ponedjeljka, 1. septembra, biti raspoređeni na rad u opštinskoj upravi, te privatnim i javnim preduzećima i ustanovama u Kozarskoj Dubici, poželio uspješan rad i da se što prije zaposle u struci. 

On je dodao da opština Kozarska Dubica nije u mogućnosti da zapošljava pripravnike, a u obraćanju volonerima istakao je da očekuje da volonterski rad shvate ozbiljno, jer je krajnji cilj sticanje praktičnog znanja, kao važnog preduslova za buduće zapošljavanje. 

Načelnik Odjeljenja za opštu upravu i boračko-invalidsku zaštitu opštine Kozarska Dubica Dušan Drljić izjavio je da su, osim potpisivanja ugovora, volonterima data i određena upustva za raspored na radna mjesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije