Društvo

Zabrana prevoza eksplozivnih materija u RS

Zabrana prevoza eksplozivnih materija u RS
Zabrana prevoza eksplozivnih materija u RS

BANJALUKA - Zbog održavanja referenduma o Danu Republike Srpske do ponoći je na snazi zabrana prevoza eksplozivnih materija na području Srpske i zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 tone ukupne mase, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su sitniji odroni.

Pušten je u saobraćaj auto-put Prnjavor-Doboj u dužini od 34,4 kilometra, i to od petlje "Prnjavor" - uključenje sa regionalnog puta R-474, opština Prnjavor do petlje "Johovac" - uključenje sa magistralnog puta M-17, opština Doboj.

Dio izgrađenog auto-puta od petlje "Johovac" do rijeke Bosne, uključujući most preko rijeke Bosne u dužini od 1,6 kilometara, neće biti u funkciji do završetka izgradnje auto-puta na Koridoru "Pet ce".

Radi bezbjednog saobraćanja na auto-putu uspostavljen je poseban režim saobraćaja na regionalnom i magistralnom putu na području petlji "Prnjavor" i "Johovac", sa postavljenom privremenom signalizacijom.

Zbog izgradnje vijadukta "Mahovljani" na auto-putu Banjaluka-Doboj, (dionica Banjaluka-Prnjavor), petlja "Mahovljani" zatvorena je za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac".

Na auto-putu Banjaluka-Gradiška saobraćaj se odvija bez vanrednih ograničenja, po pretežno suvom kolovozu.

Na dionici magistralnog puta Sastavci-Ustiprača u mjestu Dub povremene su obustave saobraćaja u trajanju do 10 minuta od 9 do 10 časova i od 13 do 15 časova zbog bušenja i miniranja terena.

Zbog minerskih radova na dionici magistralnog puta Banjaluka-Crna Rijeka, kod mini hidreoelektrane "Bočac" saobraćaj će povremeno biti obustavljan od 14 do 14.30 časova.

Na dijelu magistralnog puta, dionica Klašnice-Prnjavor, za potrebe izvođenja radova na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, dionica Banjaluka-Prnjavor, svakodnevno je izmijenjeno odvijanje saobraćaja.

Na regionalnom putu Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo saobraća se jednom kolovoznom trakom naizmjenično zbog klizišta.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj, potpuno je obustavljen saobraćaj za sva vozila i biće preusmjeren na alternativni putni pravac, lokalni put kroz selo Brestovo, gdje je na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 15 tona nosivosti.

Zbog rekonstrukcije gradskog vodovodnog sistema Kozarska Dubica na dionici magistralnog puta Kostajnica-Kozarska Dubica jedan izmijenjen je režim saobraćanja.

Zbog sanacije kolovoza na magistralnom putu M-19 (dionica broj 286) Karakaj 2-Drinjača saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, uz moguće zastoje od 10-15 minuta.

Zbog rekonstrukcije vodovodne mreže izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac. Na dionici magistralnog puta Kozarska Dubica jedan-Prijedor zbog rekonstrukcije i proširenja vodovodnog sistema u Prijedoru u toku je izmjena saobraćaja, svakodnevno od 7. do 18.00 časova.

U toku je sanacija klizišta i rekonstrukcija kolovoza magistralnog puta Banjaluka (Rebrovac)-Čelinac, na području Mjesne zajednice Ada, zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom u dužini od 800 metara.

Režim saobraćaja izmijenjen je u brčanskom naselju Gredice zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog, te na pravcu Brčko-Lončari, u naselju Gorice.

Na regionalnom putu Mačkovac-entitetska granica (Čelić) zbog sanacije klizišta izmjenjen je režim saobraćaja, dok će na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva saobraćaj privremeno biti preusmjeren na novoizgrađenju saobraćajnicu zbog izgradnje vijadukta na autoputu Banjaluka-Doboj, dionica Prnjavor-Doboj.

Zbog sanacije kolovoza na dionici regionalnog puta Ukrina-Vijaka u Vijačanima vozila saobraćaju jednom trakom, a isti režim saobraćaja je i na regionalnom putu Karanovac-Mitrovići na mjestu klizišta.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja, a na prelazu Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smjera zbog radova na području Hrvatske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije