Društvo

Zadržavanja na graničnim prelazima do 45 minuta

Zadržavanja na graničnim prelazima do 45 minuta
Zadržavanja na graničnim prelazima do 45 minuta

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros se na većini puteva saobraćaj odvija nesmetano, a na graničnim prelazima zadržavanja su od 30 do 45 minuta, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na graničnom prelazu Orašje-Županja vozila tokom dana saobraćaju usporeno u oba smjera, zbog radova na području Hrvatske.

Zbog izgradnje vijadukta "Mahovljani" na auto-putu Banjaluka–Doboj, petlja "Mahovljani" zatvorena je za saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac". U zoni izvođenja radova na magistralnom putu Klašnice jedan-Nova Topola izmijenjen je režim saobraćanja, a brzina kretanja ograničena na 30 kilometara na čas.

Saobraćaj će na ovoj dionici biti svakodnevno obustavljan, četiri puta, od 23.00 do 5.00 časova, maksimalno 30 minuta.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, na regionalnom putu Gornja Vijaka dva-Razboj potpuno je obustavljen saobraćaj za sva vozila i preusmjeren na lokalni put kroz selo Brestovo, gdje je na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 15 tona nosivosti.

Na magistralnom putu Kozarska Dubica-Prijedor, zbog sanacije klizišta "Cerova kosa dva" i "Cerova kosa tri", saobraćaj će se na mjestu radova odvijati naizmjenično, jednom trakom.

Na dionicama magistralog puta Čelinac-Kotor Varoš i Kotor Varoš-Obodnik izmijenjen je režim saobraćaja zbog rekonstrukcije i sanacije gradske vodovodne mreže i proširenje kanalizacione mreže.

Zbog sanacije klizišta i rekonstrukcije kolovoza magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac saobraća se jednom trakom u dužini od 800 metara. Zbog izgradnje ostrva na rijeci Vrbas biće izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Do 1. septembra, u periodu od 23.00 do 5.00 časova, zbog izgradnje vijadukta preko magistralnog puta Nova Topola-Klašnice, izgradnje dionice auto-puta Banjaluka-Prnjavor, biće izmjena u odvijanju saobraćaja, pri čemu će se saobraćati u oba smjera, a biće i povremenih obustava, maksimalno do 30 minuta. Zbog radova na istom projektu do 30. jula izmijenjen je režim saobraćaja i na dionici regionalnog puta Kotor Varoš-Mitrovići, na području opštine Kotor Varoš.

Na dionici magistralnog puta Johovac-Rudanka u mjestu Johovac izmijenjen je režim saobraćaja zbog izgradnje priključaka magistralnog puta na budući auto-put.

Režim saobraćanja izmijenjen je u brčanskom naselju Gredice zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, a zbog radova je izmijenjen i na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice.

Deminiranje terena i povremene polučasovne obustave saobraćaja, uz 15 minuta prošuštanja od 7.00 do 15.00 časova, biće izvođeni na dionici regionalnog puta Zeleni Jadar-Skelani u mjestu Kragljivode, Doboj-Petrovo u mjestu Sočkovac.

Zbog deminerskih radova u mjestu Kladari Donji, opština Brod, biće povremenih obustava na dionici Brodsko Polje u mjestu Brusnica, do 16. decembra, radnim danima od 8.00 do 15.00 časova.

Na dionicama magistralnih puteva Kotor Varoš-Obodnik, u mjestu Rujevica i Kobaš jedan-Derventa, u mjestu Begluci, kao i na lokalnom putu Skipovac-Donji-Skipovac Gornji, opština Doboj, zbog deminerskih radova, biće povremenih obustava saobraćaja radnim danima od 8.00 do 16.00 časova, i to pola sata obustave, a 15 minuta propuštanja.

Na dionici regionalnog puta Mačkovac-Čelić zbog sanacije klizišta izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja i regulisan signalizacijom.

Na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići saobraća se naizmjenično jednom trakom zbog rekonstrukcije i modernizacije puta.

Saobraćaj na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog izgradnje vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Prnjavor-Doboj.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 tone i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika "Drinatransa" iz Zvornika, koji saobraćaju redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac i na teretna vozila koja će vršiti transport drvnih sortimenata ovim putem.

U Federaciji BiH tokom dana na snazi su povremene polučasovne obustave zbog deminiranja terena na magistralnom putu Lončari-Orašje, u blizini mjesta Dusine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije