Društvo

Zalaže se za testiranje učenika u Brčkom na drogu

Zalaže se za testiranje učenika u Brčkom na drogu
Zalaže se za testiranje učenika u Brčkom na drogu

BRČKO - Šef Odjeljenja za obrazovanje u Vladi Brčko distrikta Momčilo Poljić najavio je da će uložiti napore da se u školama distrikta obavezno uvede testiranje učenika na psihoaktivne supstance.

Podsjećajući na prošlosedmični incident u Brčkom u kome je učenik drugog razreda fizički nasrnuo na godinu dana stariju učenicu, Poljić je rekao da se trenutno rade laboratorijski nalazi da bi se pouzdano utvrdilo da li je napadač bio pod dejstvom droge.

On je priznao da je ovaj slučaj nasilja otvorio pitanje odlučnijeg, cjelovitijeg i sistematičnijeg pristupa prevenciji od maloljetničkog nasilja u brčanskim školama.

"Vidjećemo da li to zakonska regulativa dozvoljava, ali ja mislim da bi trebalo vršiti testiranje učenika na prisustvo droge u organizmu. Tražiću da na sjednici Vlade distrikta bude donesena takva odluka", rekao je Poljić.

Prema njegovim riječima, pitanje sredstava za nabavku takvih testova nije ključno, već to koliko je zajednica spremna da se suoči sa istinom.

"Šta ako se ispostavi da mnogo djece koristi droge? Da li su profesori, roditelji, pa i društvena zajednica u cjelini spremna da se suoče sa tom činjenicom?", pita Poljić.

On smatra da je suočavanje sa istinom neophodno, jer je to rješavanje pola problema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije