Društvo

Zatvorena terenska kancelarija OEBS-a

TREBINJE - U Trebinju je danas zatvorena terenska kancelarija OEBS-a koja je na ovom području djelovala od 1996.

Šef Misije OEBS-a-u BiH Džonatan Mur kaže da je kancelarija zatvorena iz finasijskih razloga, ali da to ne znači i završetak saradnje Misije i lokalnih zajednica u Hercegovine.

Prema njegovim riječima, te aktivnosti biće realizovane iz kancelarija u Mostaru i Foči.

Mur je podsjetio na mnogobrojne zajedničke projekte na hercegovačkom području, među kojima je istakao onaj koji se odnosi na povećanje obima prekogranične saradnje sa Crnom Gorom i Hrvatskom, što doprinosi društvenom, političkom i ekonomskom razvoju regije.

On je ukazao i na masovno rješavanje problema raseljavanja ljudi za vrijeme i poslije posljednjeg rata, na osmišljavanje plana za implementaciju imovinskih zakona, te na procesuiranje velikog broja nagomilanih predmeta ratnih zločina u BiH u čijoj relaizaciji učestvuje i Okružno tužilaštvi u Trebinju.

"Na polju obrazovanja Indeks inkluzije pomogao je u stvaranju tolerantnije školske atmosfere, pristupačne i spremne da odgovori na potrebe i prava svih učenika", rekao je Mur, koji je danas u Trebinju prisustvovao zatvaranju terenske kancelarije.

Ambasador Mur je zahvalio svim partnerima za saradnju, posvećenost i predanost na unapređenju istočne Hercegovine i života njenih građana.

Svečanosti zatvaranja terenske kancelarije prisustvovali su predstavnici privrednog i političkog života Hercegovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije