Društvo

Završena podjela novih službenih vozila MUPRS-a

Završena podjela novih službenih vozila MUPRS-a
Završena podjela novih službenih vozila MUPRS-a

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić danas je u bazi Specijalne jedinice policije u Trnu uručio ključeve nova 63 službena automobila koja su nabavljena za potrebe Ministarstva.

Nova obilježena službena vozila "ford" preuzeli su predstavnici centara javne bezbjednosti Banjaluka, Prijedor, Doboj, Bijeljina, Istočno Sarajevo i Trebinje, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

Riječ je o posljednjem kontingentu novih vozila čija je nabavka realizovana u okviru programa osavremenjivanja voznog parka MUP-a Republike Srpske.

Odlukom Vlade o dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za potrebe MUP-a, koju je usvojila Narodna skupština, odobreno je 15 miliona KM za finansiranje kapitalnih investicija, odnosno opremanja u MUP-u Srpske.

Od odobrenih sredstava, 13,5 miliona KM namijenjeno je za kupovinu ukupno 398 različitih vozila i specijalne opreme za vozila - svjetlosna i zvučna signalizacija, oprema za motoriste, zaštitne mreže za specijalna vozila i slično.

Pokretanjem procedure nabavke vozila i opreme za vozila Ministarstvo je izradilo i novi Pravilnik o načinu obilježavanja službenih vozila, kojim je predviđeno da nova vozila budu obilježena moderno i prepoznatljivo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije