Društvo

Zbog obilježavanja Dana RS na snazi zabrana prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju

Zbog obilježavanja Dana RS na snazi zabrana prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju
Zbog obilježavanja Dana RS na snazi zabrana prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju

BANJALUKA - Zbog obilježavanja Dana Republike Srpske na snazi je zabrana prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju, osim za prevoz pirotehničkih sredstava za izvođenje najavljenih vatrometa, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

Zbog proslave Dana Republike Srpske, danas će na snazi biti potpuna obustava saobraćaja u Banjaluci od 12.00 do 15.00 časova na dijelu Ulice Aleja Svetog Save od raskrsnice sa Ulicom Gundulićeva do raskrsnice sa Bulevarom Vojvode Petra Bojovića i od 14.00 časova dokle bude potrebno na dijelu Ulice Kralja Petra Prvog Karađorđevića, od raskrsnice sa Alejom Svetog Save do raskrsnice sa Ulicom Olimpijskih pobjednika.

Saobraćaj se na svim važnijim putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija bez zastoja, uz umjerenu frekvenciju vozila.

Kolovozi većine puteva su mokri i klizavi, dok na dionicama u višim predjelima i preko prevoja na kolovozu ima ugaženog ili raskvašenog snijega. Zbog niskih jutarnjih temperatura moguća je poledica na kolovozu, posebno na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima, a u usjecima i pored kamenih kosina mogući su odroni zemlje i kamenja na kolovoz.

Na magistralnom putu Vukosavlje - entitetska granica /Karuše/ dionica Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka produžena je izmjena režima saobraćaja koja podrazumijeva povremene obustave saobraćaja uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

U toku su radovi na izgradnji obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u naselju Gredice.

Na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice zbog radova izmjenjen je režim saobraćanja i vozači treba da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog izlaska vozila i građevinskih mašina koje su angažovane na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu dionica Klašnice jedan-Prnjavor /naseobina Lišnja/ gdje je izmijenjen režim saobraćaja i obavezno je poštovanje postavljene saobraćajne signalizacije.

Na regionalnom putu dionica Vijaka dva-Razboj u toku su radovi na sanaciji klizišta i rehabilitaciji kolovoznog zastora, zbog čega se saobraćaj odvija jednom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Preko mosta u mjestu Dragalovci na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko pet tona ukupne mase i visine veće od 3,5 metra.

Zbog izvođenja radova na izgradnji puta Nevesinje-Berkovići dionica Vojne-Zovi Do, saobraćaj se odvija usporeno.

Na regonalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog radova na izgradnji vijadukta na autoputu Banjaluka-Doboj, dionica Prnjavor-Doboj.

Na dionici regionalnog puta Kotor Varoš-Mitrovići radi izvođenja radova na rekonstrukciji i sanaciji gradske vodovodne mreže i proširenja kanalizacione mreže, saobraćaj se odvija naizmjenično jednom saobraćajnom trakom, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na dionici regionalnog puta Ukrina-Vijaka, u Vijačanima zbog radova na sanaciji kolovoza saobraćaj se odvija povremeno jednom trakom. Na putu Karanovac-Mitrovići na mjestu klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

Na magistralnom putu dionica Brod na Drini-Šćepan Polje, nakon završenih radova na poboljšanju uslova odvijanja saobraćaja moguć je saobraćaj za autobuse M3 klase /vozila sa više od 22 sjedišta i čija najveća dozvoljena masa je veća od pet tona/ i saobraćaj vozila čija ukupna masa ne prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača i dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 tone i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi na autobuse prevoznika Holding "Drinatrans" Zvornik.

Na graničnim prelazima trenutno zadržavanja nisu duža od 20 minuta. /kraj/sđp

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije