Društvo

Zbog radova usporen saobraćaj na putu Derventa-Šešlije

Zbog radova usporen saobraćaj na putu Derventa-Šešlije
Foto: Ilustracija | Zbog radova usporen saobraćaj na putu Derventa-Šešlije

BANJALUKA - Na magistralnom putu Derventa-Šešlije na lokalitetu Rabić-Vrhovi saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom zbog presvlačenja kolovoza, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Izmijenjen je režim saobraćaja u gradskoj zoni u Nevesinju gdje je počela rekonstrukcija vodovodne mreže.

Na magistralnom putu Ljubogošta-Pale obustavljen je saobraćaj u tunelu Kalovita Brda zbog njegove sanacije, pa se vozila preusmjeravaju na obilaznicu koja se nalazi u neposrednoj blizini.

Saobraćaj je obustavljen i na magistralnom putu Bijeljina-Glavičice, odnosno u ulicama 27. marta i Srpske vojske zbog izgradnje kanalizacione mreže. Teretna vozila preusmjeravaju se na obilaznicu, a putnička vozila na gradske ulice.

U toku su završni radovi na izgradnji vijadukta "Mahovljani" na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor, zbog čega je petlja "Mahovljani" zatvorena za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac".

Zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Prnjavor izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistraolnom putu Klašnice jedan-Prnjavor, kao i na regionalnom putu Prnjavor-Stanari zbog izlaska mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare u toku je sanacija klizišta zbog čega je saobraćaj teretnih vozila preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Zbog rekonstrukcije kolovoza izmijenjen je režim saobraćaja na regionalnom putu na području opštine Srebrenica.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo i na dionici puta Ukrina-Gornja Vijaka, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

U Federaciji BiH magla smanjuje vidljivost na putnom pravcu Sarajevo-Mostar, pa se vozačima savjetuje pojačan oprez.

Zbog izgradnje pristupnog puta na magistralni putu kod mjesta Donji Hadžići, u vremenu od 8.00 do 16.00 časova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Radovi se izvode i na putnim pravcima Stupari–Kladanj, Tuzla-Kalesija, Semizovac-Ilijaš i Kneževo-Turbe.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih čekanja, a zbog radova u Hrvatskoj, sužen je kolovoz na graničnom prelazu Stara Gradiška, tako da se na graničnom prelazu Gradiška /BIH/-Stara Gradiška /Hrvatska/ može očekivati sporije saobraćanje u narednih mjesec dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije