Društvo

Zbog vrućine putovati ujutro ili uveče

Zbog vrućine putovati ujutro ili uveče
Zbog vrućine putovati ujutro ili uveče

BANJALUKA - Saobraćaj se jutros na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija redovno, uz povoljne uslove za vožnju, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

Vozačima se zbog visoke temperature tokom dana savjetuje da putovanje na duže relacije po mogućnosti praktikuju u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim i večernjim časovima.

Na autoputu Banjaluka-Gradiška, saobraćaj se odvija bez vanrednih ograničenja.

Zbog izgradnje vijadukta na autoputu Banjaluka – Doboj /dionica Banjaluka – Prnjavor/, petlja "Mahovljani" zatvorena je za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac".

U zoni izvođenja radova /izgradnja dionice autoputa Banjaluka-Prnjavor/ na magistralnom putu Klašnice jedan-Nova Topola, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, a brzina kretanja ograničena na 30 kilometara na čas. Saobraćaj će se na ovoj dionici svakodnevno obustavaljati četiri puta od 23:00 do 5:00 časova maksimalno po 30 minuta.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, na regionalnom putu Gornja Vijaka dva-Razboj potpuno je obustavljen saobraćaj za sva vozila i preusmjeren na lokalni put kroz selo Brestvo, gdje je aktuelna zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 15 tona nosivosti.

U toku su radovi na sanaciji klizišta i rekonstrukciji kolovoza magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom u dužini od 800 metara. Radi izvođenja radova na izgradnji ostrva na rijeci Vrbas biće izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Na magistralom putu Čelinac-Kotor Varoš radi izvođenja radova na projektu rekonstrukcije i sanacije gradske vodovodne mreže i proširenje kanalizacione mreže, izmijenjen je režim saobraćaja na dionicama Kotor Varoš-Obodnik i Kotor Varoš-Mitrovići.

U mjestu Johovac zbog radova na izgradnji priključaka magistralnog puta na budući autoput saobraćaj se reguliše privremenom saobraćajnom signalizacijom.

U toku su radovi na izgradnji obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u naselju Gredice. Na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice zbog radova izmijenjen je režim saobraćanja.

Deminiranje terena i povremene obustave saobraćaja od 7.00 do 15.00 izvodiće se na dionici regionalnog puta Zeleni Jadar-Skelani u mjestu Kragljivode, Doboj-Petrovo u mjestu Sočkovac, u mjestu Kladari Donji, opština Brod, dionica Brodsko Polje u mjestu Brusnica, Kotor Varoš-Obodnik u mjestu Rujevica.

Na dionici regionalnog puta Mačkovac-Čelić zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Na dionici regionalnog puta Bukovica-Obodnik izvode se radovi na polaganju optičkog kabla i potvebno je poštovati privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog izvođenja radova na odvodnji oborinskih voda izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionici regionalnog puta Stari Ugljevik-Glavičice.

Zbog sanacije staničnih zgrada na dionici Razboj-Rudanka u mjestu Gornja Ostružnja saobraćaj je regulisan privremenom signalizacijom.

Na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići zbog rekonstrukcije i modernizacije puta se saobraćaj odvija naizmjenično jednom saobraćajnom trakom, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog radova na izgradnji vijadukta na autoputu Banjaluka-Doboj, dionica Prnjavor-Doboj.

Na dionici regionalnog puta Ukrina-Vijaka u Vijačanima zbog radova na sanaciji kolovoza saobraćaj se odvija povremeno jednom trakom. Na putu Karanovac-Mitrovići na mjestu klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 tone i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika ad Holding "Drinatrans" Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac i na teretna vozila koja će vršiti transport drvnih sortimana ovim putem.

U FBiH aktuelni su radovi na autoputu Vlakovo-Tarčin /ispred tunela Vis/ i autoput Banjaluka-Bosanska Gradiška /lokalitet petlje Mahovljani/, zatim magistralne puteve Nemila-Topčić Polje, Banjaluka-Čelinac, Priboj-Simin Han i Rakovica-Kobiljača, kao i magistralne puteve na području Gračanice, Kladnja, Donjeg Vakufa i Livna.

Danas počinju sanacioni radovi na ulazu u Prozor zbog čega će se saobraćati usporeno-jednom trakom.

Do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja zbog deminiranja terena dolazi od 7.00 do 16.00 časova na magistralnom putu Lončari-Orašje, u blizini mjesta Dusine.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja, a zbog radova na prelazu Orašje-Županja na području Hrvatske vozila saobraćaju usporeno u oba smijera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije