Društvo

Željka Cvijanović čestitala Dan slobode medija

Željka Cvijanović čestitala Dan slobode medija
Željka Cvijanović čestitala Dan slobode medija

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da Vlada, prepoznajući značaj medija, nastoji da kreira ambijent gdje sloboda javne riječi novinarima omogućava da posao rade bez straha od cenzure i pritiska, uz puno poštovanje novinarske profesije, profesionalnih standarda, ali i novinarskog kodeksa.

"Podatak da u Republici Srpskoj egzistira više od stotinu štampanih i elektronskih medija dovoljno govori o otvorenosti našeg društva prema medijima", navodi se u čestitki Cvijanovićeve povodom 3. maja, Međunarodnog dana slobode medija.

"Sve ovo nas ne oslobađa od dalje afirmacije medijskih sloboda i stvaranja boljih uslova za slobodno izvještavanje i rad novinara, ali i boljeg ekonomskog položaja, jer novinari spadaju u zaposlene sa najvišim prosjekom obrazovanja", ističe se u čestitki predsjednika Vlade.

Cvijanovićeva je čestitku danas uputila svim novinarima, redakcijama, uredništvima i udruženjima novinara u Republici Srpskoj.

"U ime Vlade Republike Srpske i svoje ime, upućujem vam iskrene čestitke povodom 3. maja - Međunarodnog dana slobode medija, dana kada svi treba da se podsjetimo na važnost slobode medija i osnovne uloge koje oni imaju u civilnom društvu", navodi se u čestitki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije