Društvo

Ženeva: BiH traži da se spriječi odlaganje radiokativnog otpada

Ženeva: BiH traži da se spriječi odlaganje radiokativnog otpada
Ženeva: BiH traži da se spriječi odlaganje radiokativnog otpada

BANJALUKA - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić najavila je da će danas u Ženevi, na poziv Sekretarijata "Espo konvencije", u ime BiH govoriti o izgradanji odlagališta radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori u Hrvatskoj.

- To će biti međunarodna konferencija kojoj će prisustvovati ministri zemalja koji su ratifikovali ovu konvenciju. Biće rijči i o objektima koje bi trebalo prilagoditi ekološkim standardima - rekla je Golićeva Srni.

Ona je istakla je da su sve institucije u Srpskoj i BiH protiv izgradnje odlagališta radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori u Hrvatskoj.

- Tražićemo od predstavnika zemalja koje su potpisale "Espo konvenciju" da sprIJeče odlaganje radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori u Hrvatskoj. Moramo da vidimo i koja su naša dalja prava, ukoliko bi se Hrvatska oglušila o zahtjeve Srpske i BiH - rekla je Golićeva.

Ona je napomenula da Predsjedništvo BiH i Ministarstvo spoljnih poslova BiH diplomatskim putem moraju da spriječe ovakve namjere Hrvatske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije