Društvo

"Zubomobil" pregledao skoro 20.000 mališana

"Zubomobil" pregledao skoro 20.000 mališana
"Zubomobil" pregledao skoro 20.000 mališana

SARAJEVO, BANJA LUKA - Zvanična statistika programa prevencije i edukacije o oralnom zdravlju osnovnoškolaca u BiH "Pokrenimo Zubomobil zajedno", pokazala je da su nužni brži pomaci u slici ukupnog oralnog zdravlja, naročito kod djece predškolske i školske dobi.

Rekli su danas predstavnici ove kampanje Orbita, na predstavljanju rezultata ovogodišnje kampanje i najave planova za jesen, kojom je cijela drušvena zajednica pomagala da se, u novoj školskoj godini, još jednom pokrene mobilna stomatološka stanica, popularni "Zubomobil".

"Upravo u toj osjetljivoj grupi Orbit je, prije tri godine odlučio da pokrene sveobuhvatnu kampanju čija je misija da osnovnoškolce u BiH, na prvom mjestu, oslobodi od straha od stomatologa i, uz zabavno-edukativni sadržaj, upozna sa važnošću oralne higijene i redovnih, preventivnih posjeta stomatologu.

Kako kažu,  'Zubomobilovi' stomatolozi i pedodonti u ovoj šarenoj mobilnoj stanici pregledali su skoro 20.000 mališana u nekoliko desetina gradova u cijeloj zemlji, što je impresivan broj, naročito imajući na umu da je veliki dio ove djece baš u "Zubomobilu" prvi put sjeo u stomatološku stolicu.

Darja Šušteršič, direktorica tržišta Mars za BiH,

Sloveniju i Hrvatsku, rekla je kako im je izuzetno važna edukativna komponenta ovog projekta.

"Program preventivnog pregleda i edukacije mališana o oralnom zdravlju smo u BiH pokrenuli kao pilot projekt prije tri godine, a sada identičnu akciju sprovodimo i u regionu, s jednakom uspješnošću. U svim zemljama imamo izvrsne rezultate i, najvažnije, uistinu pravimo razliku", naglašava Šušteršič.  

Istakli su da će Zubomobil"  biti opremljen vrhunskom stomatološkom opremom početkom naredne školske godine, kada kreće na put na kojem će još jednom poklanjati velike i zdrave dječje osmijehe.

 A to je, dodali su, najbolji poklon koji možete poželjeti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije