Društvo

"Zvjezdice" dobile šansu i pokazale da ljubav može sve

"Zvjezdice" dobile šansu i pokazale da ljubav može sve
Foto: Velibor Tripić | "Zvjezdice" dobile šansu i pokazale da ljubav može sve

BANJALUKA - Velika doza uzbuđenja vladala je među djecom i mladima iz Centra "Dajte nam šansu - Zvjezdice", koji su u utorak naveče u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci u sklopu manifestacije "Ljubav može sve" izveli inkluzivnu modnu reviju i pokazali koliko su dobri manekeni i plesači.

Svaki njihov izlazak na scenu pratili su latino ritmovi i gromoglasni pljesak roditelja i publike, koji su došli da im daju podršku.

Mali manekeni, koji nisu skidali osmijeh s lica, publici su predstavili modele nekoliko modnih brendova.

Željka Perišić-Ninković, direktorica Centra za podršku porodicama djece i osoba s poteškoćama "Dajte nam šansu - Zvjezdice", kazala je da je ovaj događaj bio mnogo više od same revije, jer je sveobuhvatan i stavlja naglasak na sličnosti među svom djecom i mladima.

"Kroz naš rad nastojimo djecu uključiti u sva društvena i kulturna dešavanja, za nas je velika čast i zadovoljstvo što su djeca imala priliku da nastupaju u Banskom dvoru. Ovo je kruna njihovog rada. Oni vrijedno rade tokom cijele godine, a inkluzija nije samo u školama, već i u svim kulturnim i društvenim dešavanjima", rekla je Perišić-Ninkovićeva.

Manifestaciju je svečano otvorila Natalija Trivić, načelnica Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku grada Banjaluka.

"Na neobičan drugačiji način manifestacija je pokazala kako djeca mogu biti uključena u kulturna i društvena dešavanja. Mi treba da razumijemo njihove potrebe za inkluzivno jednakopravno uključenje u sve tokove društva", istakla je Trivićeva.

U programu su učestvovala i djeca iz Vokalnog ateljea "MaMa Vox", Emilija Boškić, djeca iz višečlanih porodica i drugih manjinskih grupa, a bio je predstavljen i kratki jednominutni film, koji je uradila Humanitarna organizacija "Genesis".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije