Ex -Yu

Administrativna linija nije po Ustavu

Administrativna linija nije po Ustavu
Administrativna linija nije po Ustavu

BEOGRAD - Ustavni sud Srbije utvrdio je da uredba o kontroli prelaska administrativne linije prema Autonomnoj Pokrajini Kosovo i Metohija nije u saglasnosti sa Ustavom, objavljeno je na sajtu tog suda.

U toj se informaciji, međutim, navodi da je Ustavni sud na sjednici 26. marta "odbacio zahtjev za obustavu izvršenja pojedinačnih akata i radnji preduzetih na osnovu navedene uredbe".

Na istoj sjednici Ustavni sud je odbacio inicijativu za pokretanje postupka ocjene ustavnosti odluke o prihvatanju izvještaja o dosadašnjem procesu političkog i tehničkog dijaloga sa privremenim institucijama samouprave u Prištini uz posredovanje EU, uključujući i proces primjene postignutih dogovora.

Odbačena je inicijativa za ocjenu ustavnosti zaključka Vlade Srbije od 22. aprila 2013. godine, kojim je ona prihvatila prvi sporazum o principima koji regulišu normalizaciju odnosa sa Prištinom.

Inicijativu za ocjenu ustavnosti uredbe o kontroli prelaska administrativne linije prema Autonomnoj Pokrajini Kosovo i Metohija podnijela je Demokratska stranka Srbije /DSS/.

Poslanička grupa DSS-a pokrenula je i inicijativu za osporavanje odluke i zaključka Vlade Srbije kojim je ona prihvatila prvi sporazum o principima koji regulišu normalizaciju odnosa sa Prištinom. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije