Ex -Yu

Albanci ne daju "Trepču"

Albanci ne daju "Trepču"
Albanci ne daju "Trepču"

PRIŠTINA - Na protestima Albanca u centru Prištine sa kojih će biti zatraženo da da kombinat "Trepča" bude proglašen "javnim dobrom Kosova", do sada se, prema procjenama, okupilo desetak hiljada demonstranata, javio je izvještač Srne.

Demonstranti  zahtijevaju i da Aleksandar Jablanović podnese ostavku na funkciju ministra za zajednice i povratak u vladi Kosova.

Na proteste su došli Ramuš Haradinaj i Fatmir Limaj, bivši haški optuženici, Jakup Krasnići, donedavni predsjednik kosovskog parlamenta i kompletno rukovodstvo radikalnog albanskog pokreta "Samoopredjeljenje" predvođeno Aljbinom Kurtijem, koji bi trebalo da se obrati sa govornice postavljene ispred zgrade vlade samoproklamovanog Kosova.

Organizatori su pozvali učesnike demonstracija da se strpe još izvjesno vrijeme dok do Prištine ne stignu svi oni koji žele da se pridruže protestima.

Na raskrsnici kod Aerodroma "Slatina" zaustavljeno je pedesetak autobusa sa demonstrantima iz Metohijske kotline, iz Peći, Đakovice, Dečana, Kline i Istoka.

Za sada nije bilo incidenata, ali je veliki broj pripadnika Kososvske policijske službe i KFOR-a primijetan kako na ulicama, tako i na prilazu i u samim objektima vlade i parlamenta u Prištini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije