Ex -Yu

Albanci ubili Italijana zbog Makedonke: Vezali ga za krst i zaklali

Albanci ubili Italijana zbog Makedonke: Vezali ga za krst i zaklali
Albanci ubili Italijana zbog Makedonke: Vezali ga za krst i zaklali

Ilji Meta (20) albanskog porijekla uz pomoć svog prijatelja Marja Meme (19), ubio je Italijana Ismaelea Lulija (19) u okolini gradića Pezara u Italiji.

Naime, nesrećnog Lulija. su vezali ljepljivom trakom za gvozdeni krst i zalepili mu komad trake na usta, a zatim mu je prerezali grlo nožem

Razlog ovom stravičnom ubistvu jeste ljubomora, jer se devojka Ambera Salidži porijeklom iz Makedonije zabavljala i sa Iljom i sa Ismaeleom.

Kako navode italijanski mediji, upravo je tinejdžerka iz Makedonije odigrala ključnu ulogu u ovom zločinu.

Naime, sa Amberinog telefona stigla je SMS poruka žrtvi, u kojoj je pisalo: “Dođi, želim da te vidim”.

Luli je nakon poruke pošao da se nađe sa Amberom na autobuskoj stanici gdje su se prvi put upoznali, ali je umjesto nje naletio na dva mladića iz Albanije.

Meta i Meme pozvali su ga da pođe sa njima, što je nesrećni mladić i učinio.

Meta je vozio majčin auto i sva trojica su krenula ka obali rijeke koja protiče kroz šumu. Zaustavili su se u blizini jedne crkvice, gde je Luli dobio udarac u glavu od kojeg se onesvijuestio, a pošto je bio krupniji od dvojice mladih Albanaca, Meta ga je vezao ljepljivom trakom za gvozdeni krst i zalijepio mu komad trake na usta.

Tu je Luliju prerezao grlo nožem dugim 18 centimetara, nakon čega su se Meta i Meme okupali u reci da bi ubica sprao krv. Policija je kasnije pronašla nož, kao i Lulijev mobilni telefon sa kojeg su njegovoj majci i dejvojci poslate poruke iste sadržine:

“Ne tražite me, mjenjam život, idem u Milano”. Cilj je bio da se time uspori potraga za Lulijem.

Otkriveno je da joj je ubica Meta ranije svojoj djevojci Amberi poslao poruku na albanskom “Ubiću ga”, koju su pratile pogrdne reči na njen račun.

Ipak, Ambera i nakon svega, tvrdi da i dalje voli ubicu, i da će ga čekati, pri čemu nije ni osudila to što je zbog nje zaklao srednjoškolca.

– Umorna sam od sakrivanja. Ako možete, javite mom Iljiju da ću ga čekati celog života i da ću ga uvek voleti – vikala je Ambera sa balkona novinaru “Korijere dela sera” koji je došao ispred zgrade u industrijskoj zoni Lunano u kojoj žive albanske i marokanske porodice.

Ona nije prisustvovala sahrani Lulija sa kojim tvrdi da nije ništa imala, iako su viđani u obližnjem gradu Urbinu.

Karabinjeri su ubicu lokalizovali uz pomoć mobilnog telefona koji je ubica palio i gasio.

– Mnogi mladi ne znaju da žive bez upaljenog telefona. Sreća po nas – rekao je Antonio Someze, komandant karabinjera u Pezaru.

Vera Mema, majka saučesnika ubice za kojeg je utvrđeno da nije bio na mestu zločina u trenutku ubistva, već je čekao u blizini, izjavila je za italijanske medije da se njen brat u Albaniji ubio “od sramote”. Ubica Meta je preuzeo svu krivicu za zločin na sebe, ali je naveo da mu je Meme pomagao pri vezivanju žrtve.

(Blic)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije