Ex -Yu

Albanski navijači čestitali Turcima na ubistvu Ivkovića

Albanski navijači čestitali Turcima na ubistvu Ivkovića
Albanski navijači čestitali Turcima na ubistvu Ivkovića

BEOGRAD - Navijačka grupa Fikšat Kačanik okačila je skandalozan transparent s natpisom da podržava ubistvo navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića u Istanbulu.

Besmislen i sramotan transparent "Dobar posao Aslan, počivaj u paklu M.I." ova grupa okačila je iznad albanske zastave na stadionu lokalnog kluba i objavila na svom sajtu čestitajući ubici iz redova navijača Galatasaraja.

Nakon tragičnog incidenta u petak u Istanbulu brojne navijačke grupe širom Balkana odale su počast stradalom srpskom mladiću i osudile njegovo ubistvo, ali se Fikšat Kačanik očigledno pridružio onima, uglavnom albanskim i turskim, koje promovišu bezumlje i mržnju.

Kačanik je gradić u južnom dijelu Kosova i Metohije sa oko 5.000 stanovnika i svi su albanske nacionalnosti pošto su preostali Srbi napustili opštinu 1999, po okončanju NATO agresije i dolasku KFOR-a i UNMIK-a.

Ivković je ubijen u petak uoči utakmice košarkaške Evrolige u Istanbulu, gdje je Crvena zvezda gostovala ekipi Galatasaraja, a sahranjen je danas na Bežanijskom groblju u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije