Ex -Yu

Ambasada SAD u Podgorici: Napad nije dio neke produžene prijetnje

Ambasada SAD u Podgorici: Napad nije dio neke produžene prijetnje
Foto: Tanjug/AP | Ambasada SAD u Podgorici: Napad nije dio neke produžene prijetnje

PODGORICA - Ambasada SAD u Podgorici saopštila je da nema indicija da je jutrošnji napad na ovu ambasadu dio neke produžene prijetnje, i da ne mijenja standardne savjete za putovanje koji upućuju američke građane na uobičajene mjere opreza prilikom putovanja u Crnu Goru.

Iz Ambasade SAD su naveli da blisko sarađuju sa crnogorskom policijom na rasvjetljavanju napada na prostor Ambasade koji se dogodio neposredno nakon ponoći.

"Ambasada nema indicija da je jutrošnji napad dio neke produžene prijetnje, mada se istraga o motiviam navodnog napadača nastavlja", ističe se u saopštenju.

Ambasada SAD i dalje je otvorena za pružanje hitnih usluga američkim građanima, a sutra će nastaviti da radi u cjelokupnom kapacitetu.

Iz Ambasade su saopštili da će danas odgođeni intervjui za vizu biti zakazani uskoro za neki novi termin.

"Rukovodstvo Ambasade zahvalno je na bliskoj saradnji našem savezniku i dugodišnjem partneru Vladi Crne Gore. Zahvaljujemo lokalnim policijskim službenicima na brzoj reakciji na mjestu događaja i profesionalizmu tokom istrage koja je u toku", ističe se iz Ambasade.

Ambasada, kako se navodi, ne mijenja standardne savjete za putovanje koji upućuju američke građane na uobičajene mjere opreza prilikom putovanja u Crnu Goru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije