Ex -Yu

Ambasada Srbije: Srpski turisti u Tunisu dobro

Ambasada Srbije: Srpski turisti u Tunisu dobro
Ambasada Srbije: Srpski turisti u Tunisu dobro

TUNIS - Svi srpski turisti u Tunisu su dobro, obaviješteni su o uvođenju vanrednog stanja u toj zemlji, u kontaktu su sa Ambasadom Srbije i za njih su stalno otvorene telefonske linije ambasade, izjavio je ambasador Srbije u Tunisu Nikola Lukić.

"Od agencija iz Srbije u Tunisu trenutno funkcioniše jedino 'Sun Line travel', obvijestili su sve turiste o situaciji, o uvođenu vanrednog stanja. U toku su redovni ispraćaji turističkih grupa, u utorak se u Srbiju vraća naredna grupa gostiju, a do sljedećeg petka je ostalo još 40 do 50 turista koji letuju u Tunisu", kaže ambasador Lukić i još jednom podvlači da su svi dobro. Predsjednik Tunisa Beži Čaid Esebsi izjavio je danas da njegova zemlja "nije bezbjedna od novih ekstremističkih napada", nakon što je nešto ranije proglasio vanredno stanje u toj državi.

Rojters navodi da vanredno stanje privremeno daje Vladi više fleksibilnosti, a vojsci i policiji više ovlaštenja, dok istovremeno ograničava pravo na javna okupljanja.

Vlasti su već pojačale bezbjednost nakon napada u Susu izvedenog 26. juna pa su hotele i plaže obezbjeđivali naoružani policajci.

Za napad u Susu je odgovornost preuzela Islamska država.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije