Ex -Yu

Ambasador SAD Nikoliću: Izbjegavati povišenu retoriku

Ambasador SAD Nikoliću: Izbjegavati povišenu retoriku
Ambasador SAD Nikoliću: Izbjegavati povišenu retoriku

BEOGRAD - Američki ambasador u Beogadu Kajl Skot rekao je, u razgovoru sa predsjednikom Tomislavom Nikolićem, da je stabilnost u regionu preduslov za budući progres.

On je dodao da svi treba da izbjegavaju povišenu retoriku.

Kako je saopštila američka ambasada, Skot je istakao da SAD nastavljaju da podržavaju dijalog između Beograda i Prištine, uz posredovanje Evropske unije i da ohrabruju Srbiju i Kosovo da traže mogućnosti ka napredovanju u sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa.

Predsjednik Nikolić je, kako se navodi, tom prilikom izrazio svoje stavove o potrebi da se izgrade još snažniji odnosi u budućnosti, uprkos različitim stavovima dvaju zemalja o statusu Kosova.

Skot i Nikolić su se, kako se navodi, složili da nastave kontakte i izrazili su nadu da će se nove osnove za poboljšanje odnosa između dveju zemalja uskoro razviti, dodaje se u saopštenju.

Ambasador je pohvalio napredak Srbije u oblasti ekonomske stabilnosti i rasta.

On se osvrnuo na otvaranje četiri poglavlja u procesu pristupanja Evropskoj uniji u 2016. godini i podsjetio da su četiri milijarde dolara američkih investicija i 16.000 ljudi koji rade za američke kompanije u Srbiji - jasni pokazatelji snage i živosti bilateralnih odnosa.

Skot je takođe istakao da je sastanak potpredsjednika SAD Džozefa Bajdena sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, danas u Davosu, pokazatelj važnosti ovih odnosa za SAD.

U saopštenju se napominje da se ambasador Skot sastao sa Nikolićem kako bi razgovarali o godini koji je upravo prošla, kao i o budućoj saradnji u 2017. godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije